Flux-stiri

Italia a recuperat un manuscris de-al lui Nostradamus furat acum 15 ani

  • Manuscrisul de aproximativ 300 de ani a fost găsit anul trecut, când a fost scos la vânzare de o casă de licitaţii germană.
  • Nu se ştie cu exactitate când a fost furat manuscrisul de 500 de pagini dintr-un centru de studii din Roma, dar se crede că acest lucru s-a întâmplat în jurul anului 2007, scrie The Guardian.
  • Ulterior, experţii germani au stabilit că este vorba despre o lucrare originală a lui Nostradamus, celebru pentru predicţiile sale privind evenimentele mondiale.

Un manuscris antic al astrologului francez Michel de Nostredame, cunoscut drept Nostradamus, furat în urmă cu 15 ani, a fost restituit miercuri Italiei. Cartea a fost găsită abia când a fost scoasă la licitaţie în Germania.

Manuscrisul de aproximativ 300 de ani a fost găsit anul trecut, când a fost scos la vânzare de o casă de licitaţii germană.

Nu se ştie cu exactitate când a fost furat manuscrisul de 500 de pagini dintr-un centru de studii din Roma, dar se crede că acest lucru s-a întâmplat în jurul anului 2007, scrie The Guardian.

Cartea a trecut prin pieţele de vechituri din Paris şi din oraşul german Karlsruhe înainte ca un comerciant de artă să încerce să o vândă printr-o casă de licitaţii din Pforzheim, Baden-Württemberg, la un preţ de pornire de 12.000 de euro.

În luna aprilie a anului trecut, anchetatorii de la protecţia patrimoniului cultural din Italia au găsit cartea pe site-ul casei de licitaţii şi au identificat-o ca provenind de la biblioteca din Roma, datorită unei ştampile datate 1991 pe una dintre pagini.

Ulterior, experţii germani au stabilit că este vorba despre o lucrare originală a lui Nostradamus, celebru pentru predicţiile sale privind evenimentele mondiale.

Manuscrisul a fost returnat miercuri la biblioteca din Roma.

The post Italia a recuperat un manuscris de-al lui Nostradamus furat acum 15 ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code