Flux-stiri

Italia semnează un nou acord de gaze cu Algeria pentru a reduce dependența de Moscova

gaz din Algeriagaz din Algeria

  • Premierul italian Mario Draghi a obținut un acord pentru mai multe gaze naturale printr-o conductă mediteraneană din Algeria.
  • După întâlnirea cu președintele Abdelmadjid Tebboune, Draghi a declarat reporterilor din capitala algeriană Alger că a fost încheiat un acord de intensificare a cooperării bilaterale în sectorul energetic.
  • Rusia este cel mai mare furnizor de gaze naturale al Italiei, reprezentând 40% din totalul importurilor.

Noul acord ar adăuga încă nouă miliarde de metri cubi de gaz din Algeria, eclipsând cele 29 de miliarde de metri cubi pe an ale Rusiei. Italia a semnat luni un acord pentru a crește importurile de gaze din Algeria, cel mai recent efort al unei țări din Uniunea Europeană de a achiziționa energie alternativă la cea a Rusiei, după invazia acesteia în Ucraina.

Premierul italian Mario Draghi a declarat că acordurile – semnate între Eni SpA și compania energetică de stat din Algeria, Sonatrach – reprezintă un pas important în demersul făcut de Italia pentru a-și reduce dependența de gazul rusesc. Rusia este cel mai mare furnizor al Italiei, reprezentând 40% din totalul importurilor, urmată de Algeria, care furnizează aproximativ 21 de miliarde de metri cubi de gaz prin intermediul gazoductului Trans-Mediteranean.

„Vor urma și alții”, a declarat Draghi în Alger, după o întâlnire cu președintele algerian Abdelmadjid Tebboune. În prezent, gazoductul Trans-Mediteranean, care transportă gaze din Algeria către Italia, funcționează doar la aproximativ două treimi din capacitate, a declarat recent un oficial guvernamental italian, citat de Financial Times.

Țările UE și altele au insistat din ce în ce mai mult pentru a găsi modalități de a pune capăt acordurilor comerciale și altor acorduri cu Rusia, în condițiile în care invazia brutală a acesteia în Ucraina continuă să încalce normele internaționale. Ministrul italian al tranziției ecologice, Roberto Cingolani, a declarat săptămâna trecută că Roma se așteaptă să primească în acest an 10 miliarde de metri cubi de gaz în plus din conductele din Algeria, Libia și Azerbaidjan.

Săptămâna trecută, Lituania a devenit prima țară din UE care a întrerupt livrările rusești. Între timp, alte câteva state UE se poziționează pentru a face același lucru.

Rusia este cel mai mare furnizor de gaze naturale în Italia, reprezentând 40% din totalul importurilor, urmată de Algeria, care furnizează aproximativ 21 de miliarde de metri cubi de gaze prin intermediul gazoductului Trans-Mediteranean.

The post Italia semnează un nou acord de gaze cu Algeria pentru a reduce dependența de Moscova appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code