Flux-stiri

Jean Gavril: „Ca artist trec prin tot felul de trăiri și stări”. Este muzica medicament pentru suflet?

  • Studiile arată că muzica poate reduce nivelul de cortizol și stres
  • Cercetătorii au descoperit că muzica stimulează eliberarea de dopamină, hormon al fericirii
  • Oamenii de știință spun că muzica îmbunătățește simptomele asociate cu bolile mintale
  • Jean Gavril: „Muzica nu m-a încurcat niciodată”

Muzica joacă un rol esențial în viața ta, oferindu-ți o sursă de inspirație și relaxare. Studiile arată că muzica reduce stresul și îl înlocuiește cu dopamină, hormonul care transmite fericire.  

Fie că asculți melodiile tale preferate pentru a te destinde după o zi lungă sau că practici un instrument pentru a-ți exprima creativitatea, muzica îți aduce bucurie și echilibru. Discut cu Jean Gavril, cântăreț, despre cum îi influențează muzica starea de spirit.

Ce înseamnă muzica pentru Jean Gavril?

„Vă salut din Poiana Brașov, unde urmează să dau un concert, mai exact la Cetatea Râșnov.

Culmea este că muzica îmi aduce și cel mai mare nivel de stres și cel mai mare nivel de relaxare, deoarece procesul creativ nu este întotdeauna ușor. Și ca artist trec prin tot felul de trăiri și stări și trebuie să caut inspirația în anumite locuri unde caut și iubirația, de obicei în principal din experiențele mele proprii. Însă mă las inspirat și de poveștile oamenilor din jurul meu și purta o discuție cu un prieten sau cu cineva, vreun străin care poate să te inspire. Știi inspirația apare de nicăieri uneori și când te aștepți cel mai puțin.

Eu am cântat și muzica mea este o muzică de dans. Este adresată mai mult femeilor. Îmi place muzica rock când cu trupă live cu chităr electrice cântă muzică de dans și în mare parte despre voie bună și dragoste. Nu mi-a plăcut niciodată în că în România, mai ales partea de alternativ și rock. Nu, muzica nu m-a încurcat niciodată. A fost chiar salvarea mea de multe ori și chiar și în cele mai grele perioade ale vieții mele.

Faptul că am un pian acasă sau chitară și că pot să îmi pun căștile în urechi și să plec să stau doar eu cu mine însumi m-a ajutat întotdeauna să pot gestiona și situațiile mai grele din viață. Nu mai vorbim de bine că atunci când ne este bine tuturor n-avem despre ce să discutăm”, a declarat Jean Gavril la Aleph News.

The post Jean Gavril: „Ca artist trec prin tot felul de trăiri și stări”. Este muzica medicament pentru suflet? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 94 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code