Flux-stiri

Joe Biden condamnă invazia Rusiei în Ucraina: „Nu este doar o problemă a Europei, ci una de amploare globală”

quad-summitquad-summit

  • Cei patru lideri ai cvadruplei au încheiat summitul de astăzi cu o declarație comună în care și-au promis angajamentul ferm față de un pact Indo-Pacific liber și deschis, care să fie incluziv și rezistent.
  • Liderii au discutat, de asemenea, despre răspunsurile lor la războiul și criza umanitară în curs de desfășurare din Ucraina.
  • Prima întâlnire a președintelui american Joe Biden cu noul său omolog australian s-a axat în parte pe războiul din Ucraina, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Preşedintele Biden a participat marţi, la Tokyo, la summitul Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), un grup din care fac parte Statele Unite, India, Japonia şi Australia. Liderul SUA a condamnat vehement invazia militară rusă în Ucraina.

„Aceasta este mai mult decât o problemă europeană. Este o problemă mondială”, a afirmat Joseph Biden, citat de agenţia The Associated Press.

„Parcurgem o perioadă întunecată a istoriei noastre comune. Războiul brutal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei a generat o catastrofă umanitară şi au fost omorâţi civili nevinovaţi pe străzi, fiind deplasaţi milioane de refugiaţi atât în interiorul ţării, cât şi în străinătate”, a adăugat Joseph Biden.

„Lumea trebuie să abordeze această situaţie şi exact asta facem”, a subliniat Biden.

„Nu putem permite repetarea unui astfel de conflict în regiunea Indo-Pacifică”, a afirmat, la rândul său, premierul Japoniei, Fumio Kishida, referindu-se la tensiunile dintre Administraţia Chinei şi Taiwan.

În timpul summitului Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), bombardiere strategice ruse şi chineze s-au apropiat de spaţiul aerian al Japoniei, iar armata niponă a mobilizat avioane de interceptare.

Președintele american Joe Biden „a condamnat războiul nejustificabil al Rusiei împotriva Ucrainei” în timpul întâlnirii bilaterale cu premierul indian Narendra Modi, a anunțat Casa Albă într-un comunicat.

„Liderii s-au angajat să continue să ofere asistență umanitară și au discutat despre cum să coopereze pentru a gestiona perturbările cauzate de războiul din Ucraina, în special creșterea prețurilor la energie și alimente, pentru a-și proteja cetățenii respectivi și lumea”, se arată în comunicat.

The post Joe Biden condamnă invazia Rusiei în Ucraina: „Nu este doar o problemă a Europei, ci una de amploare globală” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code