Flux-stiri

Joe Biden interzice importul de vodcă, diamante şi caviar

Diamant 102 carateDiamant 102 carate

  • Este o nouă lovitură pentru economia Rusiei, pe care Biden vrea să o izoleze.
  • Potrivit analiştilor, întreruperii relaţiilor comerciale normale i se adaugă interdicţia de a importa din Rusia alcool, peşte, dar şi diamante şi alte bunuri care simbolizează bogăţia.
  • În acelaşi timp, preşedintele SUA opreşte toate exporturile americane de bunuri de lux atât în Rusia, cât şi în Belarus, în încercarea de a-i înfometa pe oligarhi şi familiile lor.

Președintele american Joe Biden a anunțat vineri interzicerea importurilor de vodcă, diamante, pește și fructe de mare din Rusia în SUA, ca sancțiune pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Împreună cu aliaţii din G7, Biden rupe privilegiile comerciale ale Moscovei, aducând-o la nivelul Cubei şi al Coreei de Nord şi pregătind terenul pentru tarife vamale ridicate pentru produsele „fabricate în Rusia”, anunţă agenţia ANSA.

Este o nouă lovitură pentru economia Rusiei, pe care Biden vrea să o izoleze. Potrivit analiştilor, întreruperii relaţiilor comerciale normale i se adaugă interdicţia de a importa din Rusia alcool, peşte, dar şi diamante şi alte bunuri care simbolizează bogăţia.

În acelaşi timp, preşedintele SUA opreşte toate exporturile americane de bunuri de lux atât în Rusia, cât şi în Belarus, în încercarea de a-i înfometa pe oligarhi şi familiile lor, care au fost obişnuiţi cu un stil de viaţă luxos şi care acum se află în imposibilitatea de a călători, de a-şi petrece vacanţa pe iahturi.

În timp ce arăta cu degetul spre Moscova pentru invazia în Ucraina, Biden a reiterat încă o dată că SUA nu vor intra în război, deoarece o confruntare directă ar provoca un al treilea război mondial. Pentru Putin, însă, preşedintele american are un mesaj clar. În faţa temerilor tot mai mari legate de utilizarea armelor chimice în Ucraina, Kievul şi Moscova făcând schimb de acuzaţii, Biden spune sec: „Dacă va folosi arme chimice, Rusia va plăti un preţ mare”.

The post Joe Biden interzice importul de vodcă, diamante şi caviar appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code