Flux-stiri

Joe Biden trimite avertizări Ucrainei să se „pregătească pentru impact”

Joe BidenJoe Biden

  • Joi, președintele Biden i-ar fi spus lui Volodymyer Zelennsky că o invazie rusească este sigură.
  • Președintele SUA l-ar fi avertizat că Kievul ar putea fi principala țintă a trupelor rusești.
  • Joe Biden a spus că Ucraina nu va primi mai mult ajutor militar.

Preşedintele american Joe Biden i-ar fi spus joi preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelensky să îşi pregătească ţara pentru o invazie rusească care este acum sigură. Acesta l-a avertizat că Kievul ar putea fi principala ţintă a trupelor ruseşti.

Biden i-ar fi spus preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelensky că Ucraina nu va primi „semnificativ mai mult ajutor militar”, reiterând inclusiv că nu vor fi desfăşurate trupe americane în Ucraina şi că nu vor exista sancţiuni preventive împotriva Rusiei.

Continuăm să vedem, inclusiv în ultimele 24 de ore, o mai mare acumulare de forţe de luptă dispuse de ruşi în partea de vest a ţării şi în Belarus”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, într-o conferinţă de presă.

Aspectele discutate telefonic între Biden şi Zelensky nu au fost comentate de administraţia de la Washington în conferinţa de presă. Textul emis de Casa Albă după convorbirea dintre Biden şi Zelensky a fost mult mai precis.

Preşedintele Biden a reafirmat disponibilitatea Statelor Unite, împreună cu aliaţii şi partenerii săi, de a răspunde decisiv în cazul în care Rusia va continua să invadeze Ucraina. El a subliniat, de asemenea, angajamentul Statelor Unite faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, se arată în declaraţie. 

Președintele Biden are în vedere trimiterea câtorva mii de soldați americani, împreună cu nave de război și avioane, în țările aliate NATO situate în țările baltice.

The post Joe Biden trimite avertizări Ucrainei să se „pregătească pentru impact” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code