Flux-stiri

Johnson: Rușii încep să își dea seama că sunt dezinformați

  • Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, susține că rușii încep să își dea seama că sunt mințiți și manipulați cu privire la ceea ce se întâmplă în Rusia.
  • Boris Johnson a mărturisit că Marea Britanie a dat dovadă de un grad de implicare ridicat pentru combaterea dezinformării locuitorilor din Rusia.
  • Premierul a mai mărturisit, făcând o paralelă la afirmațiile făcute de președintele Americii, Joe Biden, că înlăturarea lui Putin nu este o soluție pentru țara sa.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, afirmă că există semnale că cetăţenii ruşi încep să îşi dea seama că sunt minţiţi de membrii Administraţiei de la Moscova, dar subliniază că Guvernul de la Londra nu are obiectivul înlăturării preşedintelui Vladimir Putin, informează Sky News.

„Oamenii sunt foarte vulnerabili la minciunile preşedintelui Putin. Unul dintre lucrurile deprimante asociate războiului din Ucraina este cruzimea cu care Putin încearcă să ascundă realitatea populaţiei ruse”, a afirmat Boris Johnson, în Camera Comunelor.

Guvernul britanic a fost „extrem de energic” în combaterea dezinformării, a continuat Boris Johnson, subliniind că „apar semnale că cetăţenii ruşi se trezesc în privinţa a ceea ce se întâmplă”.

Boris Johnson susține că înlăturarea lui Putin nu este scopul său

Întrebat de parlamentarii britanici despre afirmaţiile preşedintelui SUA, Joseph Biden, care a declarat că preşedintele Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”, Boris Johnson a spus că înlăturarea Administraţiei de la Moscova „nu este obiectivul Guvernuluui britanic”. „Însă ideea centrală este că Putin, pur şi simplu, nu poate fi de încredere”, a insistat Boris Johnson.

Însă premierul britanic a apreciat că Occidentul trebuie să intensifice sancţiunile asupra Moscovei până când armata rusă se va retrage total din Ucraina. „În mod categoric, nu cred că ar trebui să se aştepte cineva ca Occidentul să anuleze sancţiunile doar pentru că există un simplu armistiţiu. Din punctul meu de vedere, trebuie să intensificăm sancţiunile până când Rusia retrage fiecare militar din Ucraina”, a subliniat Boris Johnson, citat de publicaţia The Evening Standard.

The post Johnson: Rușii încep să își dea seama că sunt dezinformați appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code