Flux-stiri

Klaus Iohannis a discutat cu Charles Michel şi alţi lideri europeni pentru pregătirea Consiliului European

Klaus IohannisKlaus Iohannis

  • Președintele României a discutat cu Charles Michel şi cu alţi lideri europeni despre pregătirea Consiliului European.
  • Ca subiecte principale de discuție, aceștia au vorbit despre evoluţiile legate de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, punând accent pe eforturile de gestionare a situaţiei umanitare din Ucraina.
  • Liderii europeni au discutat și despre măsurile de sprijin pentru refugiaţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut luni discuţii, prin videoconferinţă, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi un grup de lideri europeni, în pregătirea reuniunii Consiliului European din 24-25 martie 2022, la care va participa şi Joe Biden.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, la reuniunea de coordonare au mai participat premierii din Letonia, Krišjānis Kariņš, Luxemburg, Xavier Bettel, Slovacia, Eduard Heger, Ungaria, Viktor Orbán, şi Irlanda, Micheál Martin.

Discuţiile dintre Iohannis și liderii europeni s-au concentrat pe evoluţiile legate de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, cu accent pe eforturile de gestionare a situaţiei umanitare din Ucraina şi măsurile de sprijin pentru refugiaţi. Au fost, totodată, abordate aspectele legate de implementarea sancţiunilor adoptate de Uniunea Europeană la adresa Rusiei, respectiv a Belarusului, precum şi continuarea procesului de identificare a noi măsuri restrictive.

„De asemenea, s-a discutat despre consolidarea dimensiunii de securitate şi apărare a Uniunii Europene în contextul adoptării Busolei Strategice, despre securitatea aprovizionării cu energie la nivel european, cu accent pe reducerea dependenţei energetice faţă de Rusia şi identificarea de măsuri în plan european pentru limitarea efectelor preţurilor ridicate la energie. Au mai fost abordate aspecte economice referitoare la consolidarea Pieţei Interne, precum şi relaţiile externe ale Uniunii Europene, cu accent pe relaţiile cu China şi situaţia din Bosnia – Herţegovina. Totodată, liderii au abordat progresele înregistrate privind Uniunea Bancară şi Uniunea pieţelor de capital în perspectiva Summitului Euro în format extins din 25 martie”, se arată în comunicat.

Klaus Iohannis a informat despre eforturile pe care România continuă să le depună pentru gestionarea fluxului de refugiaţi din Ucraina, precum şi despre sprijinul direct acordat Ucrainei prin hub-ul umanitar de la Suceava, care beneficiază de sprijinul Comisiei Europene şi al Statelor Membre.

De asemenea, Klaus Iohannis s-a pronunţat pentru adoptarea de către Uniunea Europeană de sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei, care să aibă un impact relevant asupra acesteia.

Şeful statului a reafirmat importanţa diversificării surselor şi a rutelor de aprovizionare cu energie, în contextul obiectivului major al Uniunii de reducere a dependenţei energetice de Federaţia Rusă.

În ceea ce priveşte subiectul preţurilor ridicate la energie, preşedintele României a reiterat nevoia de identificare cât mai rapidă a unor soluţii convergente la nivel european, atrăgând atenţia asupra dificultăţilor generate de legătura dintre scumpirea gazelor naturale şi preţurile la energia electrică, ceea ce generează un impact nedorit asupra pieţei.

The post Klaus Iohannis a discutat cu Charles Michel şi alţi lideri europeni pentru pregătirea Consiliului European appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code