Flux-stiri

Klaus Iohannis dă vina pe jurnaliști pentru creșterea prețurilor la combustibil. Cine a inițiat, de fapt, isteria

  • Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European de la Versailles.
  • În cadrul interviului a ținut un discurs prin care a prezentat sumarul discuțiilor din cadrul summitului.
  • Tododată a evidențiat faptul că nu doar războiul din Ucraina este de vină pentru creșterea prețurilor la carburanți, în  numai câteva ore cu câțiva lei.

Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European de la Versailles. În cadrul interviului a ținut un discurs prin care a prezentat sumarul discuțiilor din cadrul summitului.

Tododată a evidențiat faptul că nu doar războiul din Ucraina este de vină pentru creșterea prețurilor la carburanți, în  numai câteva ore cu câțiva lei. Astfel, potrivit șefului statului, vinovații pentru psihoza prețurilor de la benzinării, care au urcat și la 13 lei prețul unui litru de carburant ar fi jurnaliștii „neserioși”.

O parte semnificativă a acestui război se poartă în zona știrilor și a informațiilor false. Guvernul a pornit verificările pentru a vedea cum s-a ajuns la situația de ieri care a pornit de la o singură stație de benzină. Se pare că informația a fost pornită artificial, a propagat un val de panică.

E periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news un val de panică. Jurnaliștii serioși și redacțiile serioase trebuie să verifice ce informații preiau și dau mai departe. Cât timp războiul continuă, putem să ne așteptăm la orice încercare de a influența economiile europene prin fake news. Trebuie să fim precauți și statul este pregătit pentru a interveni.”, a spus Klaus Iohannis.

De unde a început, de fapt, isteria prețului benzinei

Miile de oameni care au făcut cozi la benzinăriile românești în seara zilei de miercuri au fost mobilizați de o fotografie distribuită pe Facebook și pe whatsapp cu un bon de casă. Bonul provenea de la o benzinărie particulară din județul Bihor operată de firma de SC Desira Impex SRL.

Societatea este deținută, în proporție de 99 la sută de omul de afaceri Daniel Mircea Degău. El a început să vândă benzină cu 11 lei litrul ieri după amiază, iar un bon de motorină emis la ora 14.05 s-a împrăștiat pe grupurile de whatsapp și a creat panică.

Mesajul care îl însoțea era că urmează scumpiri importante și că oamenii ar trebui să-și facă provizii. În întreaga țară, s-au format cozi imense, iar circulația a fost blocată în anumite zone. De asemenea, lanțul de benzinării Mol a speculat momentul. Au fost închise benzinăriile timp de 20 de minute și au afișat apoi prețuri de peste 9 lei pentru motorină și benzină.

The post Klaus Iohannis dă vina pe jurnaliști pentru creșterea prețurilor la combustibil. Cine a inițiat, de fapt, isteria appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code