Flux-stiri

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 849. Zelenski a mulțumit României pentru „consolidarea scutului aerian”

  • Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mulțumit României pentru sistemul de apărare antiaeriană Patriot pe care îl va primi.
  • El a declarat că decizia României de a furniza două sisteme de apărare Patriot va consolida securitatea în Ucraina și în întreaga Europă.
  • Sistemul Patriot este un sistem de apărare antirachetă sol-aer, cu acronimul Phased Array Tracking Radar for Intercept on Target (radar de urmărire cu fascicule fazate pentru interceptarea țintelor).

Volodimir Zelenski a declarat că decizia României de a furniza țării sale două sisteme de apărare antiaeriană Patriot va consolida securitatea în Ucraina și în întreaga Europă, scrie The Independent.

„Această contribuție crucială va consolida scutul nostru aerian și ne va ajuta să ne protejăm mai bine populația și infrastructura critică de teroarea aeriană rusă”, a declarat președintele ucrainean pe X.

Patriot, acronimul de la Phased Array Tracking Radar for Intercept on Target (radar de urmărire cu fascicule fazate pentru interceptarea țintelor), este un sistem de apărare antirachetă sol-aer.

The post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 849. Zelenski a mulțumit României pentru „consolidarea scutului aerian” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 59 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code