Flux-stiri

Kuleba vrea un „proces Nürnberg” pentru Putin, pentru a putea fi pedepsit

  • Ţările occidentale trebuie să aprobe crearea unei instanţe speciale care să-l pedepsească pe Vladimir Putin.
  • Dmytro Kuleba a declarat că Rusia a comis o „crimă de agresiune” împotriva Ucrainei şi, în cele din urmă, va fi „trasă la răspundere pentru acţiunile sale”.
  • Experţii în Drept internaţional susţin că este nevoie de o nouă instanţă, întrucât CPI are jurisdicţie doar în privinţa a trei crime, dar nu și pentru aşa-numitele crime de agresiune în cazul Rusiei.

Kuleba vrea un „proces Nürnberg” pentru Putin, pentru a putea fi pedepsit în urma deciziei de a invada Ucraina. Ţările occidentale trebuie să aprobe crearea unei instanţe speciale care să-l pedepsească pe Vladimir Putin pentru invazia sa în Ucraina, a declarat ministrul de externe ucrainean, potrivit Politico.eu.

La un eveniment online, organizat astăzi de grupul de reflecţie pentru politică externă Chatham House, ministrul Dmytro Kuleba a declarat că Rusia a comis o „crimă de agresiune” împotriva Ucrainei şi, în cele din urmă, va fi „trasă la răspundere pentru acţiunile sale”.

Scopul acestei iniţiative nu este de a înlocui Curtea Penală Internaţională sau orice altă jurisdicţie, ci de a umple golul existent în dreptul internaţional şi de a folosi experienţa comunităţii internaţionale şi a dreptului internaţional în beneficiul oamenilor şi al ordinii mondiale”, a spus Kuleba.

Experţii în Drept internaţional susţin că este nevoie de o nouă instanţă, întrucât CPI are jurisdicţie doar în privinţa a trei crime – crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocid, dar nu şi pentru aşa-numitele crime de agresiune în cazul Rusiei, subliniază Politico.eu.

Acest lucru se datorează faptului că Moscova nu a semnat un statut specific al CPI, în baza căruia ţările se angajează să nu comită astfel de crime. „Folosirea războiului în Ucraina echivalează cu o crimă de agresiune”, a declarat Philippe Sands, profesor de drept la University College London.

The post Kuleba vrea un „proces Nürnberg” pentru Putin, pentru a putea fi pedepsit appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code