Flux-stiri

La 12 ani după 9/11, aeroporturile din întreaga lume pot deveni mai sugure cu ajutorul dronelor

  • AtlasNest este o staţie de androcare cu încărcare automată şi cu o dronă inteligentă.
  • Există riscul ca dronele neautorizate să se lovească de avioane.
  • Drona de la Atlas este sigură, având senzori avansaţi şi poate preveni orice pericol.

Faceţi cunoştinţă cu AtlasNEST, o staţie de andocare pentru o dronă care poate menţine siguranţa în aeroporturile din întreaga lume, fără a fi necesară prezenţa umană. 

Drona conţine patru baterii, una în vehiculul zburător, celelalte trei în staţia de andocare. Când bateria dronei se epuizează, AtlasNest se întoarce automat în staţia de andocare pentru o înlocuire, potrivit Techeblog.  

Staţia de androcare poate primi solicitări din partea centrului de comandă de oriunde în lume, indiferent de distanţă, pentru ca o dronă să intervină la timp pentru stingerea unui incendiu aprins la motorul unei aeronave. 

,,Dronele pot fi utilizate în diverse scopuri, precum inspecţii, logistică şi fotografia. În mod similar, inspecţiile la piste sunt esenţiale pentru a identifica orice defecţiune, daune sau orice avarie care ar trebui abordată, cum ar fi marcajul decolorat pe pistă care trebuie revopsit pentru o mai bună vizibilitate a defectelor în sistemul de iluminare a pistei sau orice obstacole care pot afecta aterizarea în siguranţă a avionului. În astfel de condiţii, dronele pot fi benefice şi pot survola rapid pentru detectarea ameninţărilor şi furnizarea de imagini şi filmări în timp real”, spune un prezentator de la Global Update. 

 

,,AtlasNEST nu înlocuieşte sistemul de siguranţă al aeroportului; îl completează perfect. Dispozitivul este uşor de integrat în sistemul general şi ajută centrul de control să obţină date operative, de înaltă calitate dintr-o zonă de inspecţie, oferind informaţii geografice precise şi conştientizarea situaţiei. AtlasNEST ajută la evitarea posibilelor accidente şi tragedii printr-un algoritm echilibrat de acţiuni ale echipei”, a declarat Ivan Tolchinsky, directorul executiv al companiei ATLAS.

Staţia de andocare este proiectată să reziste în toate condiţile meteo, şi pe ploaie, şi pe ninsoare. 

,,Şi arată atât de bine încât îl poţi pune chiar şi într-o sufragerie’, spune un reprezentant al companiei. 

The post La 12 ani după 9/11, aeroporturile din întreaga lume pot deveni mai sugure cu ajutorul dronelor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 44 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code