NEWSNET

Flux-stiri

Lege promulgată: Elevii vor studia educaţie financiară şi educaţie juridică începând cu anul şcolar viitor

Lege promulgată: Elevii vor studia obligatoriu educaţie financiară şi educaţie juridică începând cu anul şcolar viitorLege promulgată: Elevii vor studia obligatoriu educaţie financiară şi educaţie juridică începând cu anul şcolar viitor

  • Şeful statului a promulgat un proiect de lege care propunea introducerea cursurilor de educaţie financiară şi de educaţie juridică în programa şcolară începând cu anul şcolar viitor.
  • Legea va intra în vigoare după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Proiectul de lege prevedea modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 cu modificările şi completările ulterioare. Proiectul de lege a fost promulgat de către şeful statului în data de 16 noiembrie 2021 prin Decretul nr. 1113/16/11/2021 şi a devenit Legea nr. 273/16/11/2021.

Conform documentului oficial, cursul de competenţe antreprenoriale va deveni cursul de competenţe antreprenoriale, financiare şi juridice.

Potrivit Asociaţiei Vedem Just, propunerea legislativă depusă la începutul anului în Parlament a vizat iniţial doar introducerea educaţiei antreprenoriale şi financiare, iar Camera Deputaţilor l-a adoptat în această formă pe 7 septembrie 2021. În Comisia pentru învăţământ, tineret şi sport de la Senat s-a introdus un amendament cu privire la educaţia juridică.

Asociaţia mai sublinia că educaţia juridică se studiază în prezent ca opţional în curriculum la decizia şcolii de 6.900 de elevi din 122 unităţi şcolare situate în 33 de judeţe şi este predată de către 138 de profesori instruiţi de Vedem Just. 

Legea va intra în vigoare după ce va fi  publicată în Monitorul Oficial.

Autor: Alexandru Nanu, ZF

The post Lege promulgată: Elevii vor studia educaţie financiară şi educaţie juridică începând cu anul şcolar viitor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code