Flux-stiri

LIVE UPDATE. 136 de zile de la invazia Rusiei în Ucraina. Putin avertizează că sancțiunile occidentale ar putea duce la „consecințe catastrofale” pe piața globală a energiei

  • Președintele rus Vladimir Putin a avertizat că sancțiunile occidentale ar putea duce la posibile ,,consecințe catastrofale” pe piața energetică mondială.
  • Șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a calificat comportamentul înaltului diplomat rus Serghei Lavrov drept „puțin respectuos”, după ce ministrul rus a părăsit mai devreme reuniunea G20.
  • Cel puțin patru persoane au fost ucise după ce forțele rusești au tras rachete în nordul Harkovului și în estul Kramatorskului, spun autoritățile locale, adăugând că și Slovianskul a fost vizat de focuri de armă.

UPDATE ORA 04:00

,,Rușii fac progrese foarte progresive, limitate și costisitoare doar în anumite zone mici din Donbas. Sunt mult în urmă cu termenele lor. Sunt mult în urmă obiectivelor lor”, a spus site-ul Pentagonului într-un comunicat.

De asemenea, Pentagonul a notat că Ucraina a început să efectueze contraofensive localizate eficiente.

,,Observam din ce în ce mai mult capacitatea ucrainenilor de a folosi sistemele HIMARS pentru a împiedica în mod semnificativ capacitatea rușilor de a avansa chiar și acolo unde au fost atât de greu și lenți să avanseze. Prin urmare, nu vedem că Rusia câștigă deloc această bătălie„, a spus oficialul.


Rusia a rămas cu mult în urmă programului său în capturarea Ucrainei

Acest lucru a fost declarat la un briefing de către un reprezentant de rang înalt al Pentagonului.

De asemenea, Pentagonul a notat că Ucraina a început să efectueze contraatacuri localizate eficiente.

UPDATE ORA 03:00

Grecia și Bulgaria au finalizat construcția unui „pod energetic” pentru a reduce dependența Europei de gazul rusesc.

Noua conductă de gaz va permite țărilor europene să primească gaz din zăcământul Shah Deniz din Azerbaidjan și gaz lichefiat din alte țări prin terminale din Grecia.


Noul HIMARS din SUA a lovit la o distanță de până la 300 km

Primele proiectile transferate au fost trase la o distanță de până la 70 km, iar cele noi, atunci când sunt echipate cu muniție adecvată, au lovit la o distanță de până la 300 km.


Papa Francisc intenționează să viziteze Ucraina

Vizita este de așteptat să aibă loc în luna august. Despre aceasta a anunțat secretarul pentru Relații cu Statele Vaticanului, Paul Richard.

Francisc speră să se întâlnească și cu șeful Bisericii Ortodoxe Ruse Kirill.

UPDATE ORA 02:00

SUA și Turcia vor ajuta la reconstruirea Harkovului

Conform primarului Ihor Terekhov, peste 3.500 de clădiri au fost avariate sau distruse în oraș ca urmare a invaziei pe scară largă a Federației Ruse.


 Peste patruzeci de orașe și sate din Donbas au fost atacate în ultimele ore, a anunțat armata ucraineană.

UPDATE ORA 01:00

Locuitorii din teritoriile ocupate temporar Herson și Zaporizhia ar trebui să evacueze cât mai curând posibil.

Acest lucru este necesar pentru ca forțele armate să nu pună în pericol populația civilă în timpul operațiunilor ofensive, coform viceprim-ministrul Iryna Vereshchuk.


Putin avertizează că războiul în Ucraina abia acum începe

Statul Major General din Ucraina a precizat că forțele rusești încearcă să avanseze la vest de granița Luhansk-Donetsk, spre orașele Bakhmut și Sloviansk.

Rușii folosesc artilerie, mortiere, sisteme de rachete cu lansare multiplă și lovituri aeriene în încercarea de a elimina apărarea ucraineană.

ȘTIRE INIȚILĂ

Ucraina și-a îndemnat aliații să trimită mai multe arme, în timp ce forțele sale luptă pentru a încetini forța militară a Rusiei în estul regiunii Donbas. În același timp, Moscova a avertizat națiunile occidentale de consecințele represaliilor pe care le-ar putea avea în urma invaziei sale.

,,Restricţiile de sancţiuni împotriva Rusiei provoacă mult mai multe daune acelor ţări care le impun”, le-a spus Vladimir Putin liderilor industriei de petrol şi gaze din Rusia.

Rusia este al doilea exportator mondial de petrol după Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de gaze naturale şi cel mai mare exportator mondial de grâu.

Europa importă aproximativ 40% din necesarul de gaze şi 30% din cel de petrol din Rusia.

The post LIVE UPDATE. 136 de zile de la invazia Rusiei în Ucraina. Putin avertizează că sancțiunile occidentale ar putea duce la „consecințe catastrofale” pe piața globală a energiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code