Flux-stiri

STUDIU. Nostalgia provocată de piesele preferate îți ajută sănătatea psihică. Muzica veche te ajută să te simți mai conectat de partener

  • Nostalgia provocata de piesele preferate îți ajută sănătatea psihică.
  • Muzica „nostalgică” te face să te simți mai conectat cu partenerul.
  • Muzica „nostalgică” aplimfică și sentimentele de optimism și satisfacția vieții.

Spune-mi ce piese asculti ca să-ți spun cum te simți! Un studiu arată că nostalgia provocată de piesele preferate îți ajută sănătatea psihică. Dacă dai play piese de la primul date cu partenerul, muzica colorează amintirile și declanșează emoții profunde, scrie Forbes.

Studiile arată că nostalgia provocată de muzică acționează ca o formă de autocontrol, oferind confort emoțional și reduce stresul.

Muzica „nostalgică” are benificii și în relație, te face să te simți mai conectat cu partenerul, este și te ajută să treci mai ușor peste perioadele grele.

Cercetătorii au descoperit că muzica nostalgică nu numai că îți îmbunătățește starea de spirit, dar crește și sentimentele de optimism și satisfacția vieții. Acest efectse amplifică perioadele dificile.

Un studiu din 2021 publicat în Frontiers in Psychology, realizat în timpul pademiei Covid-19, a arătat că oamenii au ales muzica nostalgică pentru a face față sentimentelor de izolare și incertitudine. Nostalgia este asociată cu strea de confort psihologic, dar și fiziologic. Melodiile familiare au fost simbolul unor vremuri mai bune, generând sentimente care luptă cu tristețea.

Muzica „nostalgică” generează și un sentiment de continuitate și coerență de sine, esențial pentru bunăstarea psihologică. Aceste stări te ajutăsă navighezi în prezent și să traseze un parcurs pentru viitor.

The post STUDIU. Nostalgia provocată de piesele preferate îți ajută sănătatea psihică. Muzica veche te ajută să te simți mai conectat de partener appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 60 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code