Flux-stiri

LIVE UPDATE. 171 zile de invazie. Războiul dă economia rusă înapoi cu patru ani într-un singur trimestru. O persoană a murit și două sunt rănite în urma unui atac cu rachete asupra orașului Zaporojie

Rusia bombardează spitalele și farmaciile din Ucraina fără milăRusia bombardează spitalele și farmaciile din Ucraina fără milă

  • O navă cargo numită Brave Commander a sosit vineri în portul Pivdennyi din Ucraina.
  • Cel puțin două persoane au fost ucise și 13 civili au fost răniți într-un atac comis vineri la Kramatorsk, în estul Ucrainei.
  • Armata ucraineană a declarat că bombardamente intense și lovituri aeriene au fost resimțite pe întreaga linie de front din est.

UPDATE ORA 01.00

O navă cargo numită Brave Commander a sosit vineri în portul Pivdennyi din Ucraina. Aceasta va livra în curând cereale în Etiopia, potrivit lui Oleksandr Kubrakov, ministrul ucrainean al infrastructurii.

Nava sub pavilion liberian va transporta peste 23.000 de tone de cereale în Africa de Est și este închiriată de Programul Alimentar Mondial al ONU, potrivit Ministerului ucrainean al Infrastructurii.

Reuters relatează că este prima navă cu destinația Africa care transportă cereale din Ucraina de la începutul invaziei rusești.

ȘTIRE INIȚIALĂ

O femeie care a fost rănită într-un atac cu rachete în Zaporojie, în cursul zilei de vineri, a murit în drum spre spital, potrivit secretarului consiliului municipal din Zaporojie, Anatoli Kurtev.

Kurtev a declarat că alte două persoane au fost rănite cu răni de șrapnel și primesc în prezent asistență medicală la un spital.

Ne exprimăm condoleanțele față de rudele și prietenii celor decedați, a declarat Kurtev. Rușii vor plăti cu cruzime pentru fiecare viață pierdută și fiecare lacrimă, a adăugat el.


Invazia președintelui Vladimir Putin în Ucraina a dat economia Rusiei înapoi cu patru ani în primul trimestru complet de după atac, punând-o pe calea uneia dintre cele mai lungi încetiniri înregistrate, chiar dacă mai puțin brusc decât se temea inițial.

Într-o numărătoare sumbră a războiului pentru Rusia, o economie care prindea viteză la începutul anului 2022 a basculat într-o contracție în al doilea trimestru. Datele de vineri au arătat că produsul intern brut s-a contractat pentru prima dată în mai mult de un an, dar s-a descurcat mai bine decât se preconiza, scăzând cu 4% pe an. Având în vedere producția pierdută, PIB-ul este acum aproximativ echivalent cu dimensiunea sa din 2018, potrivit Bloomberg Economics.

Șocul sancțiunilor internaționale din cauza războiului a perturbat comerțul și a paralizat industrii precum cea a producției de automobile, în timp ce cheltuielile de consum au fost gripate. Deși declinul economiei de până acum nu este atât de abrupt precum s-a anticipat inițial, banca centrală estimează că prăbușirea se va agrava în trimestrele următoare, atingând punctul cel mai scăzut în prima jumătate a anului viitor.

The post LIVE UPDATE. 171 zile de invazie. Războiul dă economia rusă înapoi cu patru ani într-un singur trimestru. O persoană a murit și două sunt rănite în urma unui atac cu rachete asupra orașului Zaporojie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code