Flux-stiri

LIVE UPDATE. 279 de zile de invazie. Președintele francez Emmanuel Macron va discuta cu Biden despre războiul din Ucraina, în timpul vizitei din această săptămână în SUA

  • Președintele francez Emmanuel Macron este așteptat să discute despre războiul Rusiei în Ucraina, printre alte subiecte, în timpul viitoarei sale vizite de stat în Statele Unite.
  • Macron urmează să sosească la Washington, DC, marți seară.
  • Discuțiile private vor fi urmate de o conferință de presă cu Macron și președintele american Joe Biden.

Președintele francez Emmanuel Macron este așteptat să discute despre războiul Rusiei în Ucraina, printre alte subiecte, în timpul viitoarei sale vizite de stat în Statele Unite, potrivit unui oficial francez. Macron urmează să sosească la Washington, DC, marți seară. Miercuri dimineață, acesta va avea o serie de reuniuni de lucru axate pe spațiu, biodiversitate, climă și energie nucleară.

Discuțiile politice, a precizat oficialul, vor începe la Casa Albă joi dimineață, după o ceremonie de bun venit. Discuțiile private vor fi urmate de o conferință de presă cu Macron și președintele american Joe Biden. Ulterior, Macron va participa la un prânz de stat la Departamentul de Stat al SUA, găzduit de vicepreședintele Kamala Harris și de secretarul de stat Antony Blinken, a precizat oficialul. Ulterior, el se va întâlni cu un grup bicameral și bipartizan de legislatori americani, la invitația președintelui Camerei Reprezentanților, scrie CNN.

Miniștri și parlamentari francezi sunt, de asemenea, așteptați să facă parte din delegația lui Macron care călătorește în SUA pentru vizita de stat. Oficialul a declarat că vizita lui Macron în SUA vine într-un moment al războiului din Ucraina în care este important să confirmăm cooperarea incredibil de strânsă pe care am avut-o încă de la începutul acestui război al invaziei brutale a Rusiei, și chiar înainte, pregătindu-ne pentru un astfel de scenariu”.

Vrem să ne adaptăm sprijinul pentru Ucraina în acest moment și Franța se va organiza împreună cu Ucraina”, au adăugat ei, spunând că este un moment important pentru a reafirma, adapta și crește sprijinul pentru Ucraina și pentru a face față provocărilor globale care sunt interconectate și agravate de războiul din Ucraina. Apărarea strategică, energia și spațiul sunt „în centrul laturii parteneriatului bilateral” din cadrul vizitei de stat a lui Macron la Washington, a precizat oficialul.

The post LIVE UPDATE. 279 de zile de invazie. Președintele francez Emmanuel Macron va discuta cu Biden despre războiul din Ucraina, în timpul vizitei din această săptămână în SUA appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code