Flux-stiri

LIVE UPDATE. 317 zile de invazie. Germania va trimite în Ucraina vehicule de luptă pentru infanterie Marder

  • Președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi o încetare temporară a focului de 36 de ore în Ucraina, pe 6 și 7 ianuarie, cu ocazia Crăciunului ortodox.
  • Ministerul belarus al Apărării a anunțat joi că continuă să sporească gruparea militară comună cu Rusia în Belarus.
  • Economia ucraineană s-a micșorat cu aproape o treime anul trecut, după ce forțele rusești au invadat țara în februarie, potrivit unei declarații a Ministerului Economiei din Ucraina.

Germania va furniza Ucrainei vehicule de luptă a infanteriei Marder și o baterie suplimentară de apărare antiaeriană Patriot, a declarat joi ambasadorul german în SUA, Emily Haber.

Germania va furniza vehicule de luptă de infanterie Marder pentru #Ucraina️. De asemenea, ne vom alătura SUA pentru a furniza o baterie suplimentară de apărare antiaeriană Patriot”, a scris ea pe Twitter.
Marder este un vehicul de luptă al infanteriei folosit de armata germană de la începutul anilor 1970, dar îmbunătățit continuu. În timp ce armata germană este în proces de eliminare treptată a vehiculului, sute de vehicule sunt încă în serviciu.

Un vehicul de luptă al infanteriei este un vehicul blindat puternic înarmat, folosit pentru a deplasa soldații pe câmpul de luptă. De obicei, este desfășurat împreună cu tancurile de luptă principale.

Vicecancelarul german și ministrul german al economiei, Robert Habeck, a salutat joi decizia logică” a guvernului său de a trimite mai mult ajutor militar Ucrainei.

Aceasta este o decizie bună. De la începutul războiului, ne-am extins din ce în ce mai mult sprijinul în cooperare cu partenerii noștri. Este logic să facem și acest pas. Ucraina are dreptul de a se apăra împotriva atacului rusesc și avem datoria de a o ajuta să facă acest lucru”, a declarat el.

The post LIVE UPDATE. 317 zile de invazie. Germania va trimite în Ucraina vehicule de luptă pentru infanterie Marder appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 39 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code