Flux-stiri

LIVE UPDATE. 346 zile de invazie. Ucraina: Noile tancuri furnizate de NATO vor acționa ca o „mână de fier” împotriva Rusiei

  • Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat că noile tancuri furnizate de NATO vor servi drept mână de fier” în contraofensiva Kievului.
  • Ambasadorul Kievului în Franța, a declarat că numeroase țări au confirmat acordul lor de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei”.
  • SUA s-au angajat să furnizeze 31 de tancuri M1 Abrams, iar Germania a fost de acord să trimită 14 Leopard 2 A6.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat vineri că noile tancuri furnizate de NATO vor servi drept mână de fier” în contraofensiva Kievului împotriva forțelor rusești din Ucraina.

Avem nevoie de o coaliție de tancuri cu principalele tancuri ale țărilor NATO pentru o contraofensivă. Adică, le vom folosi ca pumn de oțel” pentru a sparge linia lor de apărare”, a declarat Reznikov la o conferință de presă comună cu omologul său polonez, scrie CNN.

Pentru a descuraja o eventuală nouă ofensivă rusă în sud și în est, Forțele Armate ale Ucrainei vor folosi în primul rând artileria de 155 mm”, printre alte arme, a adăugat el. „De aceea spunem astăzi că prioritatea pe câmpul de luptă rămâne artileria de 155 mm și obuze pentru aceasta”.

Recent, Vadym Omelchenko, ambasadorul Kievului în Franța, a declarat că numeroase țări au confirmat acordul lor de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei”.

El nu a precizat ce țări vor furniza tancurile și nici nu a oferit o defalcare a modelelor. SUA s-au angajat să furnizeze 31 de tancuri M1 Abrams, iar Germania a fost de acord să trimită 14 Leopard 2 A6. Anterior, Regatul Unit a promis 14 tancuri Challenger 2, în timp ce Polonia a cerut aprobarea Germaniei pentru a transfera Ucrainei o parte din propriile sale Leopard 2 de fabricație germană.

The post LIVE UPDATE. 346 zile de invazie. Ucraina: Noile tancuri furnizate de NATO vor acționa ca o „mână de fier” împotriva Rusiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code