Flux-stiri

LIVE UPDATE. 83 de zile de invazie. Evacuarea soldaților din Azovstal a început.

Uzina Azovstal, ultima redută a ucrainenilor în MariupolUzina Azovstal, ultima redută a ucrainenilor în Mariupol

  • Probleme mari cu integrarea Finlandei și Suediei în NATO, după ce președintele turc Recep Erdogan a anunțat categoric că va refuza aderarea acestor două țări la Alianța Nord Atlantică.â
  • În același timp, la Azovstal are loc o evacuare a militarilor răniți. Ucrainenii au negociat „dur” cu Rusia pentru a-și salva soldați din Batalionul Azov, însă lipsa de încredere în cuvântul dat de ruși e evidentă.
  • Comandanții de la Azovstal nu sunt încântați de perspectiva evacuării, însă au acceptat ordinul superiorilor, pentru a salva viețile camarazilor.

UPDATE 01:00

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, vorbește despre situația din Mariupol: „Datorită acțiunilor armatei ucrainene – Forțele Armate, informații, echipa de negocieri, Comitetul Internațional al Crucii Roșii și Organizația Națiunilor Unite, sperăm că vom putea salva viețile băieților noștri. Printre aceștia se numără și răniții grav, fiind tratați. Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viață. Acesta este principiul nostru. Operațiunea de salvare a apărătorilor Mariupolului a fost lansată de militarii și informațiile noastre. Pentru a aduce băieții acasă, munca continuă, iar această muncă are nevoie de delicatețe.

UPDATE 00:00

Presa rusă relatează că aproximativ 300 de combatanți au părăsit Azovstal, dintre care aproximativ 50 de răniți.

Corespondenții militari ruși spun că luptătorii care au părăsit uzina sunt acum duși la spitalul regional central din Novoazovsk, unde vor primi tratament medical. Restul au fost duși cu autobuzele spre Yelenivka.

Comandantul Azovstal spune că execută ordinul pentru a salva vieți omenești
Un comandant de rang înalt al forțelor ucrainene adăpostite sub combinatul siderurgic Azovstal a declarat că pune în aplicare o decizie a comandamentului militar superior pentru a salva viețile personalului de serviciu.

Comandantul Denys Prokopenko a declarat: „Principalul lucru este să vă dați seama de toate riscurile, există un plan B, sunteți pe deplin angajat în acest plan care trebuie să permită îndeplinirea sarcinilor atribuite și să păstreze viețile și sănătatea personalului?”.

Acesta este cel mai înalt nivel de supervizare a trupelor. Cu atât mai mult atunci când decizia dumneavoastră este aprobată de cel mai înalt comandament militar.”

Prokopenko nu a făcut nicio mențiune cu privire la capitulare.

La începutul zilei de astăzi, Ministerul rus al Apărării a declarat că s-a convenit asupra unui coridor umanitar pentru a evacua soldații ucraineni răniți de la uzina siderurgică Azovstal către orașul Novoazovsk, controlat de Rusia.


Rușii au bombardat Pechenega lângă Harkov

Patru incendii au izbucnit în așezare ca urmare a bombardamentelor inamice. Un om a murit și altul a fost rănit”, a declarat șeful comunității, Oleksandr Husarov.

Între timp, ocupanții au înființat un teren de antrenament pentru recruții lor în comunitatea Borovska. Aceștia iau pături, perne, aparate de uz casnic de la localnici pentru soldații lor. Oamenii sunt forțați să iasă din casele lor și să se refugieze în hambare și subsoluri.

Biroul comandantului, condus de Rashists, se ocupă temporar de masacru. Acesta este asistat de colaboratori locali.


Nemulțumit de apropierea Suediei și Finlandei de „dușmanul” kurd, președintele turc Recep Erdogan a anunțat că se va opune aderării acestor țări la NATO.

The post LIVE UPDATE. 83 de zile de invazie. Evacuarea soldaților din Azovstal a început. appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code