Flux-stiri

LIVE UPDATE. A optsprezecea zi de invazie. Ucraina: Rusia plănuiește să preia controlul total al centralei nucleare Zaporijjea

Oficialii ucraineni au informat Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) – organismul de supraveghere nucleară al ONU – că Rusia plănuiește să preia controlul „deplin și permanent” al centralei nucleare Zaporijjea – o acuzație pe care Rusia a negat-o.

Forțele rusești au preluat săptămâna trecută controlul asupra centralei – cea mai mare de acest tip din Europa – după un atac care a declanșat un incendiu în apropierea unuia dintre cele șase reactoare ale sale și care a atras condamnarea mai multor lideri mondiali ca fiind nechibzuită și iresponsabilă.

De atunci, aproximativ 400 de soldați ruși „sunt prezenți cu normă întreagă la fața locului”, iar centrala rămâne sub controlul comandantului forțelor militare ruse, după cum a scris Petro Kotin, președintele operatorului centralei nucleare ucrainene Energoatom, într-o scrisoare adresată ONU.

Eforturile de reparare a liniilor electrice avariate la centrala nucleară de la Cernobîl erau, de asemenea, în curs de desfășurare.

Trupele rusești se profilează în apropierea Kievului: Cea mai mare parte a forțelor terestre rusești se află în prezent la aproximativ 15,5 mile de centrul capitalei ucrainene, a declarat sâmbătă ministerul britanic al Apărării, potrivit CNN.

Distrugeri semnificative observate în orașe și localități: În Mariupol, imaginile din satelit au arătat pagube și incendii în clădiri de apartamente și benzinării. Un coordonator de urgență al organizației „Medici fără Frontiere” a declarat pentru CNN că orașul se află acum în „faza de dezastru”.

În Makariv, un sat aflat la 50 de kilometri vest de Kiev, atacurile aeriene rusești au lovit complexe de apartamente, școli și o unitate medicală.

The post LIVE UPDATE. A optsprezecea zi de invazie. Ucraina: Rusia plănuiește să preia controlul total al centralei nucleare Zaporijjea appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code