Flux-stiri

LIVE UPDATE. A patra zi de invazie. Armata ucraineană a reînceput exploziile

  • Atacurile rusești asupra Ucrainei continuă.
  • Aceasta este a patra zi în care Ucraina luptă pentru a-și apăra pământul.
  • Forțele ruse au reînceput atacurile, după ce au încetinit ritmul ofensiv pentru scurt timp.

UPDATE 10:15

O explozie a avut loc în curtea unei clădiri de 16 etaje, de pe strada Lavrukhina. Șapte mașini private au luat foc, iar oamenii sunt evacuați. Potrivit datelor preliminare, nu au fost găsite victime, iar victimele atacurilor interioare au răni ușoare.

Șapte mașini private au fost distruse și incendiate. Explozia a deteriorat ferestrele și balcoanele de la etajul 1 până la etajul 15.

UPDATE 10:05

Centrul comercial Giraffe și clădirea de vis-a-vis, din Irpen, sunt în flăcări. Locuitorii relatează că ocupanții s-au întors la Bucha.

UPDATE 09:48

O explozie a avut loc în orașul Vasylkiv. Flăcările au cuprins un depozit de petrol din apropierea unei baze aeriene din Vasylkiv. În zonă, trupele ucrainene încearcă să țină piept trupelor rusești. De asemenea, atacurile din partea rușilor se extind și, conform biroului președintelui Volodymyr Zelenski, o altă explozie a avut loc la aeroportul civil Zhuliany.

Aceeași sursă suține că rivalii au aruncat în aer o conductă de gaz în Harkov. Locuitorii sunt sfătuiți să se apere de fum. „Vom lupta atâta timp cât va fi nevoie pentru a ne elibera țara”, au fost încurajările venite din partea președintelui Ucrainei, relatează Time.

Știre inițială

Forțele rusești au încetinit ritmul ofensiv, dar Ucraina continuă să lupte cu tot ceea ce are, în a patra zi de invazie. Deși situația nu este deloc liniștitoare, armata ucraineană nu se dă bătută și continuă să facă tot ceea ce poate, pentru a ieși învingătoare.

Invadatorul rus a încetinit ritmul ofensivei, dar continuă să încerce să iasă învingător pe anumite fronturi, în operațiunea ofensivă împotriva Ucrainei. Coloniile de vehicule blindate ale agresorilor ruși au accelerat ritmul de pătrundere pe teritoriul Ucrainei. Trupele inamice, private de realimentarea imediată cu muniție sunt dezorganizate.

Compoziția specială a forțelor de ocupație, a căror majoritate covârșitoare este formată din tineri recruți, este inferioară pregătirii militare anterioare și are un nivel moral și psihologic scăzut. Potrivit informațiilor disponibile, există fapte de dezertare și de refuz al militarilor din cadrul Forțelor Armate Ruse de a participa la operațiunile de luptă împotriva Ucrainei și de a se preda în captivitate.

Principala tactică a acțiunilor invadatorilor este de a se deplasa și de a ocupa orașele mici, satele și rutele auto. Din cauza sprijinului masiv al populației civile, al unităților armatei ucrainene, al Gărzii Naționale și al Poliției Naționale, încercările de a prelua controlul asupra marilor orașe au eșuat.

Obiectivul principal al inamicului este de blocare a capitalei patriei, orașul Kiev, dar acesta rămâne neîmplinit. Ocupanții ruși se îndreaptă spre utilizarea activă a sabotajului și a grupurilor de perturbare care distrug infrastructura civilă și ucid civili în marile orașe.

Contrar normelor dreptului internațional umanitar, agresorul rus a atacat depozitul de petrol din Vasylkiv și a distrus uzina de gaz din orașul Harkov. Ocupanții continuă să atace clădirile rezidențiale înalte.
În scopul hărțuirii populației locale, aceștia folosesc unități și detașamente militare formate, în principal, din persoane de origine caucaziană, cu o cunoaștere slabă a limbii ruse și distribuie mesaje de amenințare și de pedeapsă.

Pe parcursul săptămânii, ocupanții ruși au lovit Kievul și alte orașe cu rachete balistice și brute și au folosit aviația de pe teritoriul Republicii Autonome Tătare Crimeea și al Republicii Belarus. În districtul Mozirskiy din Belarus, gherilele au format un grup de atac al elicopterelor rusești, pentru a ataca infrastructura critică din orașe și trupele ucrainene. De asemenea, utilizarea infrastructurii feroviare ucrainene, prin întreruperea legăturilor feroviare cu țara agresoare, a fost împiedicată.

Unitatea de forțe combinate desfășoară o operațiune defensivă, menținând poziții în apropierea liniei de separare. Inamicul nu a reușit în niciuna dintre direcții.

Pierderile forțelor de ocupație la sfârșitul celui de-al treilea val de agresiune militară

  • Peste 3.000 de persoane și peste 200 de prizonieri de război (informație care urmează să fie clarificată);
  • Avioane- 16 unități;
  • Elicoptere-18 unități;
  • 102 rezervoare;
  • Peste 540 de vehicule blindate de diferite tipuri;
  • SAM SYSTEM BUK – 1;
  • Până la 20 de vehicule.

The post LIVE UPDATE. A patra zi de invazie. Armata ucraineană a reînceput exploziile appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code