Flux-stiri

Musk: „Serviciul Starlink este acum activ în Ucraina.” Conectivitatea internetului a fost afectată din cauza invaziei rusești

  • Serviciul de bandă largă prin satelit Starlink este activ în Ucraina, potrivit declarațiilor miliardarului Elon Musk.
  • Rețeua de internet a fost afectată în Ucraina din cauza invaziei rusești.
  • Musk a declarat la 15 ianuarie că SpaceX avea 1.469 de sateliți Starlink activi și 272 care se vor deplasa în curând pe orbite operaționale.

Miliardarul Elon Musk a declarat că serviciul de bandă largă prin satelit Starlink al companiei este disponibil în Ucraina, iar SpaceX trimite mai multe terminale în această țară, al cărei internet a fost perturbat din cauza invaziei rusești, anunță Reuters.

Serviciul Starlink este acum activ în Ucraina. Mai multe terminale pe drum„, a transmis Musk pe Twitter.

El a răspuns la un tweet al unui oficial guvernamental ucrainean, care i-a cerut lui Musk să furnizeze stații Starlink pentru țara aflată în conflict.

@elonmusk, în timp ce tu încerci să colonizezi Marte – Rusia încearcă să ocupe Ucraina! În timp ce rachetele tale aterizează cu succes din spațiu – rachetele rusești atacă populația civilă ucraineană!” a scris pe Twitter vicepremierul Ucrainei, Mykhailo Fedorov.

Conectivitatea internetului în Ucraina a fost afectată de invazia rusă, în special în sudul și estul țării, unde luptele au fost cele mai intense.

Deși extrem de costisitoare pentru a fi implementată, tehnologia prin satelit poate oferi internet pentru persoanele care locuiesc în zone rurale sau în locuri greu de deservit, unde cablurile de fibră optică și turnurile de telefonie mobilă nu ajung. Tehnologia poate fi, de asemenea, un sprijin esențial atunci când uraganele sau alte dezastre naturale întrerup comunicațiile.

Musk a declarat la 15 ianuarie că SpaceX avea 1.469 de sateliți Starlink activi și 272 care se vor deplasa în curând pe orbite operaționale.

The post Musk: „Serviciul Starlink este acum activ în Ucraina.” Conectivitatea internetului a fost afectată din cauza invaziei rusești appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code