Flux-stiri

Youtube a suspendat generarea de venituri pentru RT și alte canale rusești, inocând „circumstanțe extraordinare”

  • YouTube a suspendat sâmbătă generarea de venituri pe serviciul video pentru mai multe canale ruseşti, inclusiv postul media Rusia Today (RT), finanţat de stat.
  • YouTube a precizat într-un comunicat că „suspendă capacitatea mai multor canale de a monetiza pe YouTube, inclusiv mai multe canale ruseşti afiliate la sancţiunile recente”.

YouTube a suspendat sâmbătă generarea de venituri pe serviciul video pentru mai multe canale ruseşti, inclusiv postul media Rusia Today (RT), finanţat de stat, urmând o măsură similară luată de Meta, care deţine Facebook, în urma invaziei din Ucraina, anunţă Reuters.

Invocând „circumstanţe extraordinare”, serviciul video a precizat într-un comunicat că „suspendă capacitatea mai multor canale de a monetiza pe YouTube, inclusiv mai multe canale ruseşti afiliate la sancţiunile recente”.

De asemenea, videoclipurile de la canalele afectate vor apărea mai rar în recomandări, a declarat purtătorul de cuvânt al YouTube, Farshad Shadloo. El a adăugat că RT şi alte câteva canale nu vor mai fi accesibile în Ucraina din cauza „unei solicitări a guvernului”.

De ani de zile, legislatorii şi unii utilizatori au cerut serviciului video, care este deţinut de Google, să blocheze canalele care au legături cu guvernul rus de la instrumentele pentru a face bani, din cauza îngrijorării că acestea răspândesc dezinformări şi nu ar trebui să profite de pe urma acestora.

Meta a interzis, vineri, presei de stat ruse să ruleze reclame sau să genereze venituri din reclame pe serviciile sale oriunde în lume.

The post Youtube a suspendat generarea de venituri pentru RT și alte canale rusești, inocând „circumstanțe extraordinare” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code