NEWSNET

Flux-stiri

Primarii USR i-au trimis scrisoare lui Florin Cîțu: „locuitorii sunt cetățeni de mâna a doua”

Primarii USR au înaintat o scrisoare lui Florin Cîțu, nemulțumiți de alocarea banilor pentru primării.Primarii USR au înaintat o scrisoare lui Florin Cîțu, nemulțumiți de alocarea banilor pentru primării.

  • Primarii USR au înaintat o scrisoare lui Florin Cîțu, nemulțumiți de alocarea banilor pentru primării.
  • Primarii cer revizuirea hotărârii adoptate de Executiv cu privire la alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale.
  • Edilii susțin că au nevoie de bani pentru finalizarea unor proiecte de investiții locale urgente.

„Modul în care Guvernul a alocat bani pentru primării a fost unul arbitrar, strict pe criterii politice, amintind de perioada în care Liviu Dragnea împărţea fondurile publice echipei baronilor din PSD”, afirmă edilii USR într-o scrisoare adresată premierului Florin Cîţu. Ei cer revizuirea hotărârii.

„Modul prin care aceşti bani au fost alocaţi unor unităţi administrativ-teritoriale a fost unul arbitrar, strict pe criterii politice, amintind de perioada în care Liviu Dragnea împărţea fondurile publice echipei baronilor din PSD. Sunt vremuri de tristă amintire, împotriva cărora am luptat alături de cetăţenii României, vremuri pe care nu credeam că le vom mai retrăi într-o guvernare viitoare. Unităţi administrativ – teritoriale în care trăiesc zeci şi sute de mii de oameni – Timişoara, Braşov, Sectoarele 1 şi 2 din Bucureşti, Bacău, Alba Iulia – cu contribuţii substanţiale la bugetul de stat, au fost pur şi simplu ignorate de dumneavoastră, doar pentru faptul că primarii nu fac parte din echipa de la guvernare pe care vremelnic o conduceţi”, arată o scrisoare semnată de primarii USR, adresată lui Florin Cîţu.

Potrivit acestora, prin hotărârea adoptată de Executiv, locuitorii acestor oraşe sunt consideraţi „cetăţeni de mâna a doua, sunt buni plătitori de taxe, dar nu primesc ajutor când au nevoie”.

„Nu ştiu dacă dumneavoastră realizaţi însă este un moment greu pentru România. Suntem în pragul unei ierni dure, care cel mai probabil va fi marcată de o dublă criză sanitară şi energetică. Deja alocăm o mare parte din bugete pentru a atenua efectele pandemiei de COVID-19 în şcoli şi spitale. Oamenii vor avea de suferit din cauza creşterii preţurilor la gaz şi electricitate, problema energetică este una mondială, iar problemele noastre cu termoficarea trebuie rezolvate rapid”, se menţionează în scrisoare.

Primarii USR au nevoie de bani din Fondul de rezervă al Guvernului României pentru finalizarea unor proiecte de investiţii locale urgente

„Vă atragem atenţia că ignoraţi nevoile primare ale cetăţenilor din motive strict politicianiste şi revanşarde. Domnule Prim-Ministru, luaţi-vă revanşa faţă de cetăţeni şi lăsaţi servitutea transpartinică la o parte. Solidaritatea nu are culoare politică. Vă cerem, aşadar, în mod public să revizuiţi urgent HG 1.088/6 octombrie 2021, pentru ca banii să ajungă în mod echitabil la oamenii care au nevoie cu adevărat de ei”, se arată în finalul scrisorii.

Documentul este semnat de mai mulți edili din țară, printre care se numără și primarii sectorului 1 și 2, primarul Timișoarei și primarul Brașovului.

The post Primarii USR i-au trimis scrisoare lui Florin Cîțu: „locuitorii sunt cetățeni de mâna a doua” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code