Flux-stiri

LIVE UPDATE. A patruzeci și doua zi de invazie. Zelenski: „Franța va oferi sprijin tehnic necesar investigării crimelor ocupanților ruși”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a rezumat, la sfârșitul zilei de marți, rezultatele celei de-a patruzeci și una zi de război:

  • Zelenski a anunțat că a propus Conferința Globală a ONU de la Kiev.
  • El a spus că a făcut apel la Parlamentul Spaniol, „un stat care susține lupta noastră pentru libertate și democrație.”
  • Acesta a spus că a vorbit cu președintele Franței Emmanuel Macron despre situația umanitară din regiunile ocupate temporar din Ucraina.
  • Volodimir Zelenski a anunțat, totodată, că Franța va oferi sprijinul tehnic și expert necesar pentru a investiga crimele ocupanților ruși.
  • El a spus că Rusiei i se pregătește un nou pachet de sancțiuni puternice și că acestea ar trebui să fie proporționale cu gravitatea crimelor.
  • Președintele ucrainean a adus în atenție că Ucraina se pregătește să îi primească la Kiev pe președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen și pe președintele Diplomației Europene Josep Borrell.
  • El a menționat că a prezentat ordinele Steaua de Aur militarilor Forțelor Armate ale Ucrainei și membrilor familiilor de militari cărora li s-a acordat postum acest ordin în sala Palatului Mariinsky, care se numește acum Sala Albă a Eroilor din Ucraina.
  • În același timp, Zelenski a transmis că a predat Ordinul Curajului familiei fotoreporterului Max Levin, care a fost ucis de ocupanți în regiunea Kiev și că a semnat un decret de acordare a premiilor de stat a 292 de militari, dintre care 57 postum.

The post LIVE UPDATE. A patruzeci și doua zi de invazie. Zelenski: „Franța va oferi sprijin tehnic necesar investigării crimelor ocupanților ruși” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code