Flux-stiri

LIVE UPDATE. Patruzeci și opt de zile de invazie. Franța expulzează șase agenți ruși suspectați că au lucrat ca spioni

războirăzboi

  • Finlanda și Suedia vor să solicite aderarea la NATO.
  • Este probabil ca zeci de mii de oameni să fi murit în timpul bombardamentelor Rusiei asupra orașului portuar Mariupol, spune Zelenski.
  • Cancelarul Austriei a devenit primul lider UE care se întâlnește cu Vladimir Putin de la începutul războiului.

Alianța militară NATO s-ar putea extinde în curând, Finlanda și Suedia urmând să solicite aderarea. Oficialii americani se așteaptă ca ambele națiuni nordice să depună cereri de aderare încă din luna iunie. În cazul în care acestea vor adera, alianța NATO ar ajunge la 32 de membri.

Generalul Valery Zaluzhny, comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat luni că apărarea Mariupol continuă, pe fondul luptelor grele între forțele ucrainene din interiorul orașului asediat și trupele ruse și separatiștii pro-ruși.

Franța expulzează șase agenți ruși suspectați că au lucrat ca spioni. Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, i-a felicitat într-un tweet pe agenții de securitate francezi implicați care au împiedicat o rețea de agenți clandestini ruși care lucrau împotriva intereselor noastre.

Germania, Țările de Jos și Suedia au declarat că vor oferi 2,5 milioane de euro Curții Penale Internaționale (CPI) pentru a contribui la ancheta acesteia privind posibile crime de război în Ucraina. Ministrul olandez de externe, Wopke Hoekstra – al cărui guvern a donat un milion de euro – a declarat că Uniunea Europeană consideră că această instanță este cel mai bun loc pentru a-i aduce pe presupușii făptași în fața justiției, relatează agenția de presă AFP.

Procurorul-șef al CPI, Karim Khan, a anunțat că va începe o anchetă la începutul lunii martie. De atunci, au fost descoperite numeroase atrocități – inclusiv descoperirea de gropi comune în orașul București și un atac asupra unei gări din orașul Kramatorsk, în estul țării, care a provocat moartea a zeci de civili.

Perioada următoare este crucială pentru Ucraina, spun oficialii occidentali, în condițiile în care forțele rusești se vor reechipa, recondiționa și redistribui. Președintele Zelenski spune că Rusia concentrează zeci de mii de soldați pentru următoarea ofensivă în estul Ucrainei.

The post LIVE UPDATE. Patruzeci și opt de zile de invazie. Franța expulzează șase agenți ruși suspectați că au lucrat ca spioni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code