Flux-stiri

LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 250. SUA au primit și evaluează răspunsul Hamas la acordul de încetare a focului

  • Hamas și Jihadul Islamic Palestinian afirmă că au transmis mediatorilor un răspuns la propunerea de încetare a focului.
  • Antonio Guterres le cere Israelului și Hamas să ajungă la un acord privind propunerea de încetare a focului prezentată la sfârșitul lunii trecute de SUA.
  • Mărturiile mai multor prizonieri care au dispărut cu forța de către armata israeliană din Gaza și care tocmai au fost eliberați au dezvăluit că deținuții sunt supuși la tortură, afirmă un grup de apărare a drepturilor omului.

SUA au primit și răspunsul oficial al Hamas la propunerea de încetare a focului în Gaza, susținută de ONU și trimisă mediatorilor din Qatar și Egipt, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, potrivit agenției de presă Reuters.

Kirby a declarat reporterilor că a fost util să primească un răspuns din partea Hamas și că oficialii americani îl evaluează în prezent. În cursul zilei de astăzi, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că votul Consiliului de Securitate al ONU în favoarea planului de încetare a focului în Gaza a arătat „cât se poate de clar” că lumea sprijină propunerea.

Citește și

The post LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 250. SUA au primit și evaluează răspunsul Hamas la acordul de încetare a focului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 60 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code