Flux-stiri

LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 256. Premierul Netanyahu „este interesat să aibă un război cu încetinire”

  • Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a decis să desființeze cabinetul de război.
  • Criticii lui Netanyahu îl acuză că întârzie încheierea războiului, deoarece aceasta ar însemna o anchetă privind eșecurile guvernului.
  • Gideon Rahat, Președintele departamentului de Științe Politice de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, a declarat că interesul lui Netanyahu este să aibă un război cu uzură lentă.

Decizia lui Benjamin Netanyahu de a-și desființa cabinetul de război îi oferă acestuia o marjă de manevră pentru a prelungi războiul din Gaza pentru a rămâne la putere, spune un analist.

Criticii Premierului îl acuză pe acesta că întârzie, deoarece încheierea războiului ar însemna o anchetă privind eșecurile guvernului la 7 octombrie și ar crește probabilitatea unor noi alegeri într-un moment în care popularitatea premierului este scăzută.

„Înseamnă că va lua toate deciziile singur sau cu oameni în care are încredere și care nu îl contestă”, a declarat Gideon Rahat, Președintele departamentului de Științe Politice de la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

„Iar interesul său este să aibă un război cu uzură lentă”.

The post LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 256. Premierul Netanyahu „este interesat să aibă un război cu încetinire” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 73 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code