Flux-stiri

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 809. Forțele rusești sunt „stăpânite” și nu au mai avansat, afirmă purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene

  • Peste 2.500 de persoane au fost evacuate din regiunea Harkov, în timp ce luptele continuă.
  • Guvernatorul regiunii Harkov spune că încearcă să cucerească și mai multe sate.
  • Oleh Syniehubov a declarat că trupele președintelui Putin încă încearcă să avanseze mai departe, după ce ieri ar fi luat până la 1 km.

Rusia afirmă că trupele sale au cucerit cinci sate, iar guvernatorul regiunii Harkov spune că încearcă să cucerească și mai multe sate, în timp ce luptele acerbe continuă.

Nazar Voloșin, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene din est, insistă că trupele Moscovei sunt ținute în acele sate.

„Inamicul este stăpânit în zona gri și nu se extinde”, a declarat el într-un interviu pentru televiziunea ucraineană, potrivit Kiev Independent.

Așa-numita „zonă gri” se referă la satele Borysivka, Ohirtseve, Pylna și Strilecha, toate aflate direct la granița cu regiunea rusă Belgorod.

Oficialii ruși au declarat că au capturat și un alt sat, Pletenivka. Guvernatorul din Harkov spune că luptele sunt în curs de desfășurare în toate satele pe care Rusia a pretins deja că le-a cucerit.

Citește și

The post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 809. Forțele rusești sunt „stăpânite” și nu au mai avansat, afirmă purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 61 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code