Flux-stiri

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 839. Ucraina lovește sisteme rusești S-400, S-300 în Crimeea ocupată, afirmă Statul Major General

  • Statul Major General nu a oferit detalii suplimentare cu privire la consecințele atacului.
  • „Niciuna dintre rachetele noastre lansate nu a fost interceptată de apărarea antiaeriană «extrem de eficientă» a inamicului”, a precizat Statul Major General.
  • Unitățile de rachete antiaeriene S-400 și S-300 au fost atacate în apropiere de orașele Dzhankoi, Chornomorske și Evpatoria ocupate în Crimeea.

Forțele ucrainene au atacat sistemele rusești de rachete antiaeriene S-400 și S-300 în mai multe zone din Crimeea ocupată în noaptea de 10 iunie, a declarat Statul Major General al Ucrainei. Declarația a fost făcută după ce o serie de explozii au fost raportate în peninsulă în timpul nopții.

O unitate de rachete antiaeriene S-400 a fost lovită în apropiere de Dzhankoi, iar alte două unități de rachete antiaeriene S-300 au fost atacate în apropiere de Chornomorske și Evpatoria ocupate, potrivit armatei.

„Niciuna dintre rachetele noastre lansate nu a fost interceptată de apărarea antiaeriană «extrem de eficientă» a inamicului”, a precizat Statul Major General.

„În plus, au fost observate alte detonări de muniție în toate cele trei zone ale pozițiilor de lansare ale diviziilor rusești de rachete antiaeriene”.

Statul Major General nu a oferit detalii suplimentare cu privire la consecințele atacului sau ce armament a fost folosit. Sistemul modern de apărare antiaeriană S-400 Triumph al Rusiei are un preț estimat de aproximativ 1,2 miliarde de dolari.

Patru lansatoare S-400 au fost distruse la jumătatea lunii aprilie, împreună cu alte echipamente, într-un atac asupra unui aerodrom militar rusesc din Crimeea, a anunțat serviciul de informații militare al Ucrainei (HUR).

The post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 839. Ucraina lovește sisteme rusești S-400, S-300 în Crimeea ocupată, afirmă Statul Major General appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 32 times, 5 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code