Flux-stiri

UE a aprobat: Primul vaccin anti-COVID produs de Sanofi

  • Sanofi a anunţat joi că a obţinut aprobarea Uniunii Europene pentru vaccinul său anti-COVID, realizat împreună cu partenerul britanic GSK.
  • Vaccinul poate fi administrat persoanelor care au beneficiat deja de un ciclu primar de vaccinare de la alte companii.
  • Livrările sunt pregătite pentru a fi distribuite în ţările europene în baza unor acorduri de cumpărare în avans, a precizat Sanofi, potrivit Reuters.

Sanofi a anunţat joi că a obţinut aprobarea Uniunii Europene pentru vaccinul său anti-COVID, realizat împreună cu partenerul britanic GSK, după un efort de dezvoltare îndelungat, în urma căruia cele două companii au rămas în urma altor furnizori de vaccinuri. Vaccinul poate fi administrat persoanelor care au beneficiat deja de un ciclu primar de vaccinare de la alte companii, au precizat producătorul francez de medicamente şi Agenţia Europeană pentru Medicamente în declaraţii separate.

Livrările sunt pregătite pentru a fi distribuite în ţările europene în baza unor acorduri de cumpărare în avans, a precizat Sanofi, potrivit Reuters. Compania a declarat anul trecut că Uniunea Europeană şi Marea Britanie au comandat împreună 75 de milioane de doze de injecţie, în funcţie de aprobare.

Serul se bazează pe proteine virale fabricate în laborator, furnizate de Sanofi, şi pe un ingredient adjuvant de la GSK care creşte răspunsul imunitar. În schimb, vaccinurile aprobate cu ARNm instruiesc celulele umane să producă proteine virale care alarmează sistemul imunitar.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a precizat că, în urma studiilor bazate pe analiza de sânge a participanţilor, o doză de rapel cu VidPrevtyn Beta – vaccinul Sanofi – ar trebui să fie cel puţin la fel de eficientă ca injecţia de primă generaţie a Pfizer şi BioNTech pentru a restabili protecţia împotriva COVID-19. Producătorii principali de vaccinuri Pfizer-BioNTech şi Moderna Inc şi-au consolidat anul acesta avansul pe pieţele din Europa şi SUA prin lansarea unor vaccinuri de rapel care vizează în mod specific varianta Omicron.

The post UE a aprobat: Primul vaccin anti-COVID produs de Sanofi appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code