Flux-stiri

România ar urma să cumpere avioane de vânătoare F-16 din Norvegia

  • România va plăti 354 de milioane de euro pentru această achiziție.
  • 32 de astfel de avioane vor fi achiziționate de România.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu solicită Parlamentului să aprobe achiziţia a 32 de avioane de vânătoare F-16 (superioară configuraţiei celor 17 avioane aflate în înzestrare), echipamente de suport logistic şi servicii de instruire”. Aparatele ar urma să fie cumpărate din Norvegia şi, potrivit scrisorii trimise în Parlament, România va plăti 354 de milioane de euro. Justificarea ministerului este că avioanele din Norvegia sunt superioare din punct de vedere tehnic celor 17 cumpărate din Portugalia.

De asemenea, statul român va aloca 100 de milioane de euro care constituie suportul logistic şi echipamentele din SUA. Motivul pentru care MApN cere Parlamentului aprobarea formală pentru achiziționarea celor 32 de avioane F-16 din Norvegia este că aceasta a fost „singura soluţie identificată în prezent ca urmare a analizei răspunsurilor primite la cererile de informaţii”.

The post România ar urma să cumpere avioane de vânătoare F-16 din Norvegia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code