Flux-stiri

Sute de mii de mașini din România vor fi scoase din circulație în următorii 4 ani

MașiniMașini

  • Până în 2026, România trebuie să scoată din circulație mașinile mai vechi de 15 ani.
  • Peste 200.000 de mașini vor fi scoase din circulație.
  • Guvernul și-a asumat prin PNRR scoaterea vehiculelor până în 2026, pentru a beneficia de fonduri europene pentru construirea autostrăzilor.

Până în 2026, România trebuie să scoată din circulație 200.000 de mașini care sunt mai vechi de 15 ani.

Aceasta este una dintre condițiile esențiale în PNRR pentru ca România să primească fonduri europene pentru construirea autostrăzilor, relatează Ziare.Com.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna susține că pentru a reuși acest lucru, e nevoie de un sprijn semnificativ în schimbarea mașinilor vechi.

„Vinerea Verde este o oportunitate grozavă de a vorbi despre planurile noastre verzi, despre ecologie şi despre provocările care urmează: Guvernul şi-a asumat prin PNRR ca, până în anul 2026, să scoatem din circulaţie 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani, aceasta fiind condiţia ca România să primească fonduri europene pentru construirea de autostrăzi. Această ţintă ambiţioasă o putem atinge doar dacă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor acordă ajutor cetăţenilor pentru achiziţionarea unor autovehicule mai puţin poluante: anul acesta, am dublat bugetul Programului Rabla, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu, faţă de anul trecut şi am triplat suma totală de finanţări în cazul maşinilor electrice”, a declarat vineri ministrul Mediului.

Pe lângă asta, Tanczos anunță că le va oferi sprijin celor care doresc să-și schimbe mașinile, dar situația financiară nu le permite.

The post Sute de mii de mașini din România vor fi scoase din circulație în următorii 4 ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code