Flux-stiri

LIVE UPDATE. Ziua 104 de invazie. Luptele grele continuă în orașul Severodonețk din estul țării

SeverodonețkSeverodonețk

  • Marina ucraineană a declarat că navele flotei rusești din Marea Neagră s-au retras la peste 100 de kilometri de țărmurile ucrainene.
  • Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că forțele ruse au lansat rachete și lovituri aeriene împotriva mai multor ținte din Ucraina, în încercarea de a sparge apărarea ucraineană și de a lovi infrastructuri cheie.
  • Șeful politicii externe a Uniunii Europene a condamnat atacul cu rachete rusești asupra unui terminal de cereale ucrainean din orașul-port Mykolaiv, situat în sudul țării.

UPDATE ORA 08.00

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ar putea exista peste 2.500 de prizonieri de la uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, deținuți acum în regiunile Donețk și Luhansk din estul Ucrainei. Zelensky a declarat că planurile Rusiei cu privire la tratamentul acestor prizonieri se schimbă constant.


Șeful politicii externe a Uniunii Europene a condamnat atacul cu rachete rusești asupra unui terminal de cereale ucrainean din orașul-port Nikolaev, situat în sudul țării. Josep Borrell a declarat că atacul a fost în contradicție cu promisiunile recente ale președintelui rus Vladimir Putin de a oferi o trecere sigură prin Marea Neagră din porturile ucrainene pentru transportul maritim comercial.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Președintele american Joe Biden a dat ordinul de declasificare a informațiilor în perioada premergătoare invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie deoarece afirmațiile oficialilor americani cu privire la iminența atacului au fost întâmpinate cu scepticism de către partenerii și aliații americani, potrivit principalului șef al spionajului național.


Lupte grele continuă în orașul Severodonețk din estul țării, situația schimbându-se în fiecare oră, potrivit oficialilor ucraineni. Oleksandr Striuk, șeful administrației militare a orașului, a declarat că există suficiente forțe [ucrainene] și mijloace pentru a recuceri orașul. Există lupte aprige și lupte de stradă.

Striuk a declarat că forțele rusești au un avantaj numeric substanțial. Au încercat să atace orașul, iar acest lucru se întâmplă acum. Aruncă din ce în ce mai multe resurse umane, ceea ce, bineînțeles, complică situația, a declarat oficialul.

The post LIVE UPDATE. Ziua 104 de invazie. Luptele grele continuă în orașul Severodonețk din estul țării appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code