Flux-stiri

Ambasadorul Moscovei la ONU a ieșit din Consiliul de Securitate după ce UE a acuzat Rusia pentru criza alimentară

Vassily NebenziaVassily Nebenzia

  • Guterres a avertizat luna trecută că nivelul foametei la nivel mondial a atins un nou record.
  • Ambasadorul Ucrainei la ONU a declarat luni, în cadrul Consiliului de Securitate, că țara sa rămâne angajată în găsirea de soluții pentru a preveni criza alimentară mondială.
  • Ucraina și Rusia produc împreună aproape o treime din producția mondială de grâu și orz și jumătate din cea de ulei de floarea-soarelui.

Ambasadorul Moscovei la ONU a părăsit Consiliul de Securitate după ce UE a acuzat Rusia că folosește livrările de alimente ca o rachetă invizibilă împotriva țărilor în curs de dezvoltare și a acuzat Kremlinul pentru criza alimentară mondială iminentă.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a adresat direct ambasadorului rus Vassily Nebenzia la reuniunea Consiliului, spunând că a văzut milioane de tone de cereale și grâu blocate în containere și nave în portul ucrainean Odesa în urmă cu câteva săptămâni.

Acest lucru s-a întâmplat „din cauza navelor de război rusești din Marea Neagră” și a atacurilor Moscovei asupra infrastructurii de transport și a instalațiilor de depozitare a cerealelor, precum și a tancurilor, bombelor și minelor sale care împiedică Ucraina să planteze și să recolteze, a spus el.

„Acest lucru duce la creșterea prețurilor la alimente, împingând oamenii în sărăcie și destabilizând regiuni întregi”, a spus Michel. „Rusia este singura responsabilă pentru această criză alimentară iminentă. Numai Rusia.

De asemenea, el a acuzat forțele rusești că fură cereale din zonele pe care le-a ocupat „în timp ce transferă vina altora”, numind acest lucru „lașitate” și „propagandă, pur și simplu”. Nebenzia a plecat în timpul briefingului, cedând locul Rusiei unui alt diplomat.

Ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polyansky, a scris ulterior pe canalul rusesc Telegram că comentariile dlui Michel au fost „atât de nepoliticoase” încât ambasadorul rus a părăsit sala Consiliului de Securitate.

Reuniunea Consiliului de Securitate ar fi trebuit să se concentreze pe violențele sexuale din timpul războiului din Ucraina, dar a fost abordată și invazia Rusiei și consecințele, în special asupra penuriei de alimente la nivel mondial și a creșterii prețurilor. Michel a sprijinit puternic eforturile secretarului general al ONU, Antonio Guterres, de a obține un acord global care să permită exporturile de cereale din Ucraina și să garanteze că alimentele și îngrășămintele rusești au acces neîngrădit la piețele globale.

Ucraina și Rusia produc împreună aproape o treime din grâul și orzul din lume și jumătate din uleiul de floarea-soarelui, în timp ce Rusia și aliatul său, Belarus, sunt al doilea și al treilea producător mondial de potasă, un ingredient-cheie al îngrășămintelor.

The post Ambasadorul Moscovei la ONU a ieșit din Consiliul de Securitate după ce UE a acuzat Rusia pentru criza alimentară appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code