Flux-stiri

Pfizer demarează un studiu pentru un medicament oral de prevenire a COVID-19

  • Pfizer a anunțat luni că a început un nou studiu important.
  • Compania a anunțat că va demara studii privind crearea unui medicament oral contra COVID-19.
  • Medicamentul oral contra COVID-19 va fi testat pe un număr de până la 2.660 de participanți adulți.

Pfizer a anunțat luni că a început un studiu important pentru a vedea dacă medicamentul său experimental antiviral oral poate preveni infecția cu COVID-19 la persoanele care au fost expuse la acest virus, scrie Reuters.

Producătorul de medicamente a fost în competiție cu rivali precum Merck & Co Inc din Statele Unite și Roche Holding AG din Elveția pentru a produce o tabletă antivirală ușor de administrat pentru COVID-19.

Medicamentul Pfizer, PF-07321332, va fi testat pe un număr de până la 2.660 de participanți adulți sănătoși cu vârsta de 18 ani și peste, care locuiesc în aceeași casă cu o persoană cu o infecție simptomatică dovedită cu COVID-19, în cadrul acestei cercetări aflate în stadii medii spre târzii.

În cadrul experimentului, PF-07321332, care inhibă activitatea unei enzime critice necesare pentru replicarea coronavirusului, va fi administrat împreună cu o doză mică de ritonavir, un medicament HIV mai vechi utilizat în mod obișnuit în terapiile combinate.

În Statele Unite, medicamentul injectabil remdesivir de la Gilead Sciences Inc. este singura terapie antivirală pentru COVID-19.

Pfizer a început, de asemenea, un nou studiu cu PF-07321332 la pacienți simptomatici, neinternați.

Merck și partenerul său Ridgeback Biotherapeutics tocmai au început un studiu în fază avansată al medicamentului lor experimental molnupiravir pentru prevenirea infecției COVID-19.

Molnupiravirul este, de asemenea, testat la persoane neinternate în cadrul unui experiment în stadiu avansat pentru a evalua dacă scade probabilitatea de spitalizare sau mortalitate.

The post Pfizer demarează un studiu pentru un medicament oral de prevenire a COVID-19 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code