NEWSNET

Flux-stiri

Ursula von der Leyen, la București, cu privire la scumpirea energiei: Este un fenomen global

  • Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a spus că fenomenul creșterii prețurilor la energie este unul global.
  • Iohannis a anunțat că liderii europeni vor avea săptămâna viitoare un Consiliu informat, în Slovenia.
  • Se va discuta despre creșterea prețurilor la energie.

Ursula von der Leyen a spus, despre creșterea prețului la energie, că face parte dintr-un fenomen global.

„Nu e un fenomen doar în Europa, este global pentru că prețul gazului a crescut peste tot”, a spus șefa Comisiei Europene.

La un Consiliu informal în Slovenia se va discuta această problemă. „Suntem într-un proces de analiză. Analizăm împreună”, a mai spus von der Leyen. Şefa CE recomandă şi folosirea energiilor regenerabile, pentru că prețul este stabil şi dă independența energetică.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a spus şi el, luni, că majorarea prețurilor la energie afectează pe toată lumea.

„Preturile mari pe energie, în special pe electricitate, nu sunt o problemă românească. Este vorba de o problemă care se pare că a devenit globală. Toată lumea este afectată de aceste creșteri şi soluțiile vrem să le căutăm şi să le găsim începând de săptămâna viitoare, când avem un Consiliu informal în Slovenia şi vom avea primele idei şi soluții pentru a aborda chestiunea”, a spus Iohannis.

Acesta susține că aceste creșteri vor fi resimțite foarte repede de economia reală, dar spune că Guvernul a pregătit şi pregătește măsuri de sprijin.

„Chiar dacă această problem nu este una făcută la noi, trebuie să o tratăm la noi, şi știu că Guvernul a luat foarte în serios chestiunea, a pregătit şi pregătește un pachet, la început pentru consumatorul vulnerabil (…), însă e nevoie de mult mai mult şi știu din sursă sigură că aceste chestiuni sunt discutate şi pregătite la Guvern. Firmele, antreprenoriatul au nevoie de măsuri active şi aceste prețuri vor fi resimțite foarte repede de economia reală, de unde evident vor avea un impact şi asupra altor prețuri”, a mai spus șeful statului.

The post Ursula von der Leyen, la București, cu privire la scumpirea energiei: Este un fenomen global appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code