Flux-stiri

LIVE UPDATE. Ziua 464 de invazie rusă. NATO se angajează să pregătească Ucraina pentru sfârșitul războiului pentru ca „istoria să nu se repete” 

  • NATO va continua să sprijine Ucraina pentru a se asigura că istoria nu se va repeta după încheierea războiului.
  • Secretarul general a spus că președintele rus Vladimir Putin a făcut o greșeală subestimând Ucraina și NATO.
  • „Va fi o mare tragedie pentru ucraineni dacă președintele Putin va câștiga, dar va fi de asemenea periculos pentru noi”, a declarat secretarul general Jens Stoltenberg.

UPDATE ORA 05.00

Generalul american de rang înalt a subliniat importanța tancurilor de luptă moderne pentru Ucraina, mai ales în contextul contraofensivei sale iminente împotriva forțelor rusești de ocupație, dar a avertizat că avioanele de luptă F-16 ar fi mai degrabă un efort pe termen lung.

SUA s-au angajat să furnizeze Ucrainei un total de 31 de tancuri Abrams. Alte țări au trimis deja tancuri Challenger 2 fabricate în Marea Britanie și tancuri Leopard 2 fabricate în Germania.

Cu un sistem de apărare aeriană stabilit în părți critice ale Ucrainei, efortul a trecut acum la consolidarea forței aeriene ucrainene cu avioane de luptă occidentale moderne.

UPDATE ORA 04.00

Sistemul de apărare aeriană al Rusiei a doborât mai multe drone ucrainene deasupra regiunii Kursk din vestul Rusiei, potrivit guvernatorului Roman Starovoyt, vineri dimineață devreme.

„Cerem locuitorilor din Kursk să rămână calmi, orașul se află sub protecția de încredere a armatei noastre”, a declarat Starovoyt.

UPDATE ORA 03.00

Cel puțin trei civili au fost uciși în autoproclamata Republică Populară Donețk (RPD), potrivit misiunii Centrului Comun de Control și Coordonare al RPD.

De joi la miezul nopții, ora locală, până vineri la miezul nopții, misiunea a raportat 84 de cazuri de bombardamente din partea forțelor armate ucrainene. Trei civili au murit, dintre care doi bărbați în districtul Petrovski din orașul Donețk și unul în districtul Tsentralno-Miskyi din orașul Horlivka.

UPDATE ORA 02.00

Căderea de resturi de la rachetele rusești doborâte a provocat daune clădirilor și a ucis mai mulți civili la Kiev în cursul nopții, au declarat oficialii.

Grupuri de voluntari ruși care se opun actualei conduceri de la Kremlin au afirmat din nou că au intrat pe teritoriul rusesc în regiunea Belgorod, în apropiere de graniță. Kremlinul a declarat că aceștia au fost respinși și că nu au încălcat frontiera de stat.

UPDATE ORA 01.00

Ca răspuns la suspendarea „invalidă din punct de vedere juridic” a participării Moscovei la Noul Tratat START, Statele Unite rețin informații cheie care erau solicitate în cadrul acordului de control al armelor nucleare și nu vor facilita inspecțiile rusești în Statele Unite, a declarat joi Departamentul de Stat al SUA.

Noile „contramăsuri” vin la câteva luni după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia își va suspenda participarea la singurul acord rămas în vigoare între cele mai mari două mari arsenale nucleare din lume.

Știre inițială

NATO va continua să sprijine Ucraina pentru a se asigura că istoria nu se va repeta după încheierea războiului, a declarat secretarul general Jens Stoltenberg.

„Suntem cu toții de acord că, în mijlocul războiului, nu putem face din Ucraina un membru cu drepturi depline al NATO, dar, în același timp, trebuie să ne pregătim pentru ceea ce se va întâmpla atunci când războiul se va încheia, pentru că atunci trebuie să ne asigurăm că istoria nu se repetă”, a spus el, adăugând că acest lucru ar putea arăta ca forțele rusești să se regrupeze și să atace din nou, scrie CNN.

Secretarul general a spus că președintele rus Vladimir Putin a făcut o greșeală subestimând Ucraina și NATO – iar alianța continuă să se angajeze să sprijine Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”.

„Va fi o mare tragedie pentru ucraineni dacă președintele Putin va câștiga, dar va fi de asemenea periculos pentru noi, deoarece mesajul nostru pentru el și pentru toți liderii alternativi, inclusiv la Beijing, este că atunci când folosesc forța, obțin ceea ce vor și asta ne va face și pe noi, aliații NATO, Statele Unite, Europa, mai vulnerabili”, a spus el.

The post LIVE UPDATE. Ziua 464 de invazie rusă. NATO se angajează să pregătească Ucraina pentru sfârșitul războiului pentru ca „istoria să nu se repete”  appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 38 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code