Flux-stiri

LIVE UPDATE. Ziua 95 de invazie. Emmanuel Macron și Olaf Scholz l-au îndemnat pe Vladimir Putin să accepte o încetare a focului în Ucraina

Macron și ScholzMacron și Scholz

  • O ramură a Bisericii Ortodoxe din Ucraina a rupt legăturile cu Patriarhul Kirill al Rusiei din cauza sprijinului acordat de liderul spiritual rus pentru războiul din Ucraina, adâncind o ruptură între Biserica Moscovei și alți credincioși ortodocși.
  • Asociația Națională a Jucătorilor de Baschet Feminin a publicat sâmbătă o declarație în care solicită să se ia măsuri în ceea ce privește eliberarea lui Brittney Griner și să i se acorde soției lui Griner o întâlnire cu președintele american Joe Biden.
  • În timp ce Rusia bombardează cu bombardamente intense orașul Severodonetsk din estul țării, autoritățile iau măsuri pentru a evacua civilii nevoiași din orașul vecin Lysychansk.

UPDATE ORA 01.00

Patru nave de război NATO din SUA, Germania și Franța au sosit în Finlanda deodată. Comandantul marinei finlandeze, Jussi Jasmen, consideră că vizitele navelor de război în porturile din Helsinki sunt o expresie a sprijinului pentru această țară, care a depus o cerere de aderare la NATO.

Finlanda va crește numărul de exerciții militare, potrivit Ministerului Apărării. Până la sfârșitul anului 2022, sunt planificate 20 de exerciții militare, dintre care opt noi.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă, în discursul său nocturn, că timpul până la eliberarea Ucrainei „se scurtează” pe zi ce trece și că este „doar o chestiune de timp” până când Ucraina va lua înapoi câștigurile rusești.

„Ucraina va lua totul înapoi [de la Rusia]. Acesta este un imperativ”, a spus el, „și este doar o chestiune de timp. În fiecare zi, la aceeași oră, timpul până la eliberare se scurtează. Tot ceea ce facem este pentru asta”.

Zelenski a declarat că situația din Donbas rămâne dificilă, în special în zonele Severodonetsk, Lysychansk, Bakhmut și Popasna.


Emmanuel Macron și Olaf Scholz l-au îndemnat pe Vladimir Putin să accepte o încetare a focului în Ucraina și să retragă trupele rusești, într-o convorbire telefonică purtată sâmbătă cu președintele rus, au declarat oficiali germani. O declarație a biroului prezidențial francez, Palatul Elysee, a anunțat: „Orice soluție la război trebuie să fie negociată între Moscova și Kiev.”

În cadrul convorbirii, Macron și Scholz au cerut, de asemenea, eliberarea a aproximativ 2.500 de apărători ai Azovstal, care au fost luați ca prizonieri de război de către forțele rusești, se arată în comunicatul francez, cu referire la forțele ucrainene care au fost capturate după ce au apărat timp de săptămâni uzina siderurgică Azovstal din Mariupol.

În plus, cei doi lideri l-au îndemnat pe Putin să ridice blocada de la Odesa pentru a permite exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră, pentru a evita o criză alimentară mondială, potrivit comunicatului.

The post LIVE UPDATE. Ziua 95 de invazie. Emmanuel Macron și Olaf Scholz l-au îndemnat pe Vladimir Putin să accepte o încetare a focului în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code