Flux-stiri

Lobby puternic pentru vaccinurile împotriva COVID-19 pentru copii de la vârsta de 6 luni

Vaccin Covid-19Vaccin Covid-19

  • Lobby puternic pentru vaccinurile împotriva COVID-19 pentru copii.
  • Consilierii Administraţiei americane au recomandat să autorizeze vaccinurile COVID-19 de la Moderna şi Pfizer.
  • Guvernul american plănuieşte să înceapă campania de vaccinare a copiilor sub 5 ani.

Consilierii Administraţiei americane pentru alimente şi medicamente au recomandat în unanimitate agenţiei să autorizeze vaccinurile COVID-19 de la Moderna şi Pfizer pentru copiii americani mai mici de 5 ani, relatează Reuters.

Recomandarea de miercuri a comitetului este un pas important pentru imunizarea copiilor cu vârsta sub 5 ani şi cu vârsta mai mare de 6 luni, care nu au fost încă eligibili pentru vaccinuri.

Este posibil ca FDA să autorizeze vaccinurile în curând. Guvernul american plănuieşte ca la 21 iunie să înceapă campania de vaccinare a copiilor sub 5 ani, în cazul în care vaccinurile vor primi autorizaţia FDA, a declarat săptămâna trecută Ashish Jha, coordonatorul vaccinării COVID-19 de la Casa Albă.

COVID-19 este o boală, în general, mai blândă la copii decât la adulţi, dar oficialii FDA au declarat în faţa grupului de experţi că numărul deceselor cauzate de COVID-19 în SUA până în prezent la copii mici – aproximativ 442 de persoane cu vârsta sub 5 ani – „se compară teribil” cu cele 78 de decese raportate în timpul pandemiei de gripă porcină din 2019-2010.

Cred că trebuie să fim atenţi să nu devenim insensibili la numărul de decese pediatrice din cauza numărului copleşitor de decese anterioare”, a declarat oficialul FDA, Peter Marks, în faţa grupului de experţi.

Vaccinurile împotriva COVID-19 pentru copii

Odată ce FDA va autoriza vaccinurile pentru grupa de vârstă – între 6 luni şi 4 ani pentru Pfizer/BioNTech şi între 6 luni şi 5 ani pentru Moderna – Centrele americane pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) vor face recomandările privind utilizarea vaccinurilor la copiii mici. Un comitet format din consilieri externi ai CDC urmează să se reunească vineri şi sâmbătă.

În timp ce mulţi părinţi americani sunt dornici să îşi vaccineze copiii, nu este clar cât de puternică va fi cererea pentru aceste vaccinuri. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost autorizat pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani în octombrie, dar doar aproximativ 29% din acest grup este complet vaccinat.

Oficialii din domeniul sănătăţii publice şi experţii spun că, deşi o mare parte dintre copiii mici au fost infectaţi în timpul valului de cazuri din timpul iernii, determinat de varianta Omicron a coronavirusului, imunitatea naturală se diminuează în timp, iar vaccinările ar trebui să ajute la prevenirea spitalizărilor şi a deceselor atunci când cazurile vor creşte din nou.

Cele două vaccinuri nu sunt interschimbabile. Vaccinul Moderna pentru copiii sub 6 ani este un vaccin în două doze, de 25 de micrograme, injecţiile fiind administrate la un interval de aproximativ patru săptămâni. Vaccinul Pfizer/BioNTech pentru cei mai mici copii este o doză mai mică, un regim de 3 injecţii administrate pe parcursul a cel puţin 11 săptămâni.

Mai mulţi membri ai grupului de discuţii de la reuniune şi-au exprimat îngrijorarea că vaccinul Pfizer/BioNTech nu oferă protecţie substanţială până când copiii nu primesc a treia doză, menţionând că părinţii ar putea crede că copiii lor sunt protejaţi în aşteptarea acestei ultime doze.

The post Lobby puternic pentru vaccinurile împotriva COVID-19 pentru copii de la vârsta de 6 luni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code