Flux-stiri

Premierul Letoniei: „Întregul flanc estic al NATO se află într-o poziție vulnerabilă”

30 May 2022, Belgium, Brussels: Latvian Prime Minister Krisjanis Karins speaks to media upon his arrival to attend a special meeting of the European Council at the European Union headquarters. Photo: Nicolas Maeterlinck/BELGA/dpa30 May 2022, Belgium, Brussels: Latvian Prime Minister Krisjanis Karins speaks to media upon his arrival to attend a special meeting of the European Council at the European Union headquarters. Photo: Nicolas Maeterlinck/BELGA/dpa

  • Krisjanis Karins susține că țările UE ar trebui să trimită mai multe arme în Ucraina și să adopte un embargo asupra gazului rusesc.
  • Întregul flanc estic al Alianței se află într-o poziție vulnerabilă, pentru că, din păcate, am văzut că Rusia este dispusă să încalce granițele vecinilor săi.
  • Iar războiul din Ucraina este extrem de brutal. Trupele rusești nu se concentrează doar pe obiective militare, ci mai degrabă atacă fără discernământ populația civilă.

Krisjanis Karins solicită măsuri mai agresive împotriva Kremlinului. Prim-ministrul leton susține că singura opțiune pentru pace în Europa este înfrângerea Rusiei.

Pentru a realiza acest lucru, liderul fostei republici sovietice consideră că este necesară trimiterea unui ajutor militar mai mare Ucrainei și adoptarea de noi măsuri de retorsiune, cum ar fi un embargo asupra gazului rusesc sau confiscarea și livrarea ulterioară către Kiev a tuturor activelor băncii centrale rusești înghețate de Occident.

Întregul flanc estic al Alianței se află într-o poziție vulnerabilă, pentru că, din păcate, am văzut că Rusia este dispusă să încalce granițele vecinilor săi. Iar războiul din Ucraina este extrem de brutal. Trupele rusești nu se concentrează doar pe obiective militare, ci mai degrabă atacă fără discernământ populația civilă. Având în vedere această situație, trebuie să creștem prezența militară în est, inclusiv în țările baltice, astfel încât Rusia să nu poată lua în considerare nici măcar opțiunea de a ataca o altă țară, a declarat Karins pentru El Pais.

The post Premierul Letoniei: „Întregul flanc estic al NATO se află într-o poziție vulnerabilă” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code