Flux-stiri

Macron a discutat cu Zelenski şi Putin despre oprirea confruntărilor militare în Ucraina

emmanuel macronemmanuel macron

  • Macron a vorbit, luni, în mod separat, cu Putin și Zelenski, în contextul eforturilor de oprire a confruntărilor militare dintre Rusia și Ucraina.
  • Macron a discutat „de mai multe ori, în ultimele ore” cu Zelenski.
  • Macron a discutat și cu Putin, căruia i-a reiterat cererea comunităţii internaţionale de a opri ofensiva rusă împotriva Ucrainei şi a reafirmat necesitatea de a pune în aplicare un armistiţiu imediat.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a vorbit, luni, în mod separat, cu omologii săi din Ucraina şi Rusia, Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin, în contextul eforturilor de oprire a confruntărilor militare ruso-ucrainene.

Emmanuel Macron a discutat „de mai multe ori în ultimele ore” cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis Palatul Elysée, potrivit cotidianului Le Figaro.

În convorbirea cu Zelenski, Macron „a salutat, din nou, simţul responsabilităţii arătat de preşedintele ucrainean în perspectiva negocierilor care încep şi chiar în timp ce Ucraina este agresată de Rusia”, mai subliniază Palatul Elysee în comunicatul său.

De asemenea, Emmanuel Macron a discutat, la telefon, timp de o oră și jumătate, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cerându-i să înceteze atacurile asupra civililor şi securizarea căilor rutiere în Ucraina, puncte faţă de care liderul de la Kremlin „şi-a confirmat dorinţa de a se angaja”, a anunţat Palatul Elysee, potrivit AFP.

„În timp ce discuţiile au început între delegaţiile rusă şi ucraineană”, la frontiera ucraineano-belarusă, Macron a cerut câteva lucruri ce „trebuie respectate pe teren: o încetare a tuturor loviturilor şi atacurilor asupra civililor şi cartierelor rezidenţiale; o protecţie a întregii infrastructuri civile; o securizare a axelor rutiere, în special drumul de la sud de Kiev”.

„Preşedintele Putin şi-a confirmat dorinţa de a se angaja asupra acestor trei puncte”, conform preşedinţiei franceze.

Macron a cerut, de asemenea, „respectarea dreptului internaţional umanitar şi protejarea populaţiilor civile, precum şi furnizarea de ajutor, în conformitate cu rezoluţia depusă de Franţa la Consiliul de Securitate al ONU”.

Kremlinul a confirmat, potrivit agenţiei RIA Novosti, că Vladimir Putin a discutat cu Emmanuel Macron.

În paralel, delegaţii din Ucraina şi Rusia au purtat, astăzi, negocieri pentru un armistiţiu. Discuțiile au durat aproximativ cinci ore. În tot acest timp, părțile au trecut prin toate punctele de pe agendă, identificând câteva puncte despre care pot prevedea poziții comune, iar cel mai important, au convenit să organizeze o a doua rundă de negocieri. Următoarea întâlnire va avea loc, în zilele următoare, la granița dintre Polonia și Belarus. Până atunci, fiecare delegație va face consultări despre fiecare punct al negocierilor.

The post Macron a discutat cu Zelenski şi Putin despre oprirea confruntărilor militare în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code