NEWSNET

Flux-stiri

Magnus Carlsen a câștigat cel mai lung meci de șah din istoria Campionatelor Mondiale

  • Magnus Carlsen a câștigat cel mai lung meci de șah din istoria Campionatelor Mondiale de șah – 7 ore și 47 de minute
  • Carlsen a avut nevoie de 136 de mutări ca să îl învingă pe rusul Ian Nepomniachtchi
  • 2 milioane de euro sunt în joc la meciul dintre Carlsen și Nepomniachtchi

Campionul mondial la șah, Magnus Carlsen, a stabilit un nou record. A câștigat cel mai lung meci de șah din istoria Campionatelor Mondiale.

Carlsen a avut nevoie de 7 ore, 47 de minute și 136 de mutări ca să îl învingă pe rusul Ian Nepomniachtchi. Vechiul record fusese stabilit în 1978, la meciul dintre Anatoli Karpov și Viktor Korchnoi, care s-a încheiat după 124 de mutări.

Pentru că partida s-a încheiat după ora 12 noaptea, pentru prima dată în istorie vor avea loc două meciuri de la Campionatul Mondial de șah în aceeași zi.

La meciul dintre Magnus Carlsen și Ian Nepomniachtchi sunt în joc 2 milioane de EURO, dintre care 60% îi vor reveni câștigătorului. Momentan, Carlsen conduce în seria de 14 meciuri, cu 3 victorii și un egal, în timp ce oponentul lui are doar 2 victorii și un egal.

The post Magnus Carlsen a câștigat cel mai lung meci de șah din istoria Campionatelor Mondiale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code