NEWSNET

Flux-stiri

Spania aprobă un proiect de lege care acordă animalelor un statut juridic: Sunt ființe vii, nu lucruri

BUCURESTI - PET EXPO - ZIUA 2 - 2019O femeie tine in brate un catel in timpul Concursului canin de Look A Like in cadrul Targului dedicat animalelor de companie, PetExpo, desfasurat la Pavilionul Romexpo din Bucuresti, duminica, 14 aprilie 2019.BUCURESTI - PET EXPO - ZIUA 2 - 2019O femeie tine in brate un catel in timpul Concursului canin de Look A Like in cadrul Targului dedicat animalelor de companie, PetExpo, desfasurat la Pavilionul Romexpo din Bucuresti, duminica, 14 aprilie 2019.

  • Congresul a dat aprobarea finală pentru ca animalele să nu mai fie considerate „lucruri” legale.
  • Plenul a aprobat proiectul de lege care prevede acordarea unui statut juridic diferit pentru animale față de cel al bunurilor materiale.

Plenul Congresului Deputaților din Spania a aprobat definitiv un proiect de lege care modifică Codul civil, Legea ipotecară și Legea de procedură civilă pentru a acorda animalelor un statut juridic diferit de cel al bunurilor materiale și pentru ca acestea să fie considerate „ființe vii înzestrate cu sensibilitate” și nu ca lucruri, informează publicația spaniolă ElMundo.

Camera Deputaților a dat undă verde tuturor amendamentelor Senatului, cu excepția unuia, revenind astfel la textul inițial al Congresului, care prevede că judecătorul poate aproba acordurile de divorț, anulare sau separare, cu excepția cazului în care acestea sunt „dăunătoare pentru copii, grav dăunătoare pentru unul dintre soți sau grav dăunătoare pentru bunăstarea animalelor de companie„.

Legea reglementează custodia comună a animalelor de companie în caz de divorț sau separare și prevede că animalele de companie nu trebuie să fie sechestrate sau ipotecate, că nu trebuie abandonate, că nu trebuie să li se provoace suferință sau durere, că nu trebuie folosite ca instrument în violența de gen și că pot fi eliminate prin testament.

Custodia comună va trebui să aibă în vedere bunăstarea animalului

În plus, autoritatea judiciară va putea să convină asupra participării soților la cheltuielile de întreținere și îngrijire a animalului și să decidă asupra destinului animalului în cazul în care nu există un acord între membrii fostului cuplu, ținând seama de interesele cuplului separat și de bunăstarea animalului și putând anticipa, dacă este necesar, distribuirea timpului perecut cu animalul și îngrijirea acestuia.

Legea avertizează că oricine găsește un animal vagabond trebuie să îl predea proprietarului sau persoanei responsabile de îngrijirea acestuia, cu excepția cazului în care există indicii întemeiate de maltratare sau abandon, caz în care trebuie să raporteze acest lucru autorităților competente. În cazul în care este returnat proprietarului sau persoanei responsabile de îngrijirea sa, acesta poate solicita rambursarea costurilor de tratament și îngrijire.

Pe scurt, proiectul de lege permite ca animalele să fie considerate ființe sensibile și nu lucruri, custodia comună în caz de separare sau divorț, ca animalele să nu fie ipotecate sau sechestrate și ca acestea să nu fie folosite ca instrument de violență de gen sau indirectă pentru a controla sau victimiza femeile și copiii.

The post Spania aprobă un proiect de lege care acordă animalelor un statut juridic: Sunt ființe vii, nu lucruri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code