Flux-stiri

Marea Britanie grăbește vaccinarea din cauza creșterii numărului de cazuri de Omicron

  • Primul deces Omicron din lume a fost raportat în Marea Britanie.
  • 40% din noile cazuri înregistrate în Londra sunt cauzate de Omicron.

Mii de oameni au stat la coadă în Marea Britanie pentru a se vaccina cu a treia doză împotriva COVID-19. Asta după ce premirul britanic, Boris Johnson, a îndemnat populația să se imunizeze și primul deces din cauza OMICRON a fost confirmat.

„Putem vedea o creștere a cazurilor de Omicron acum, în Londra și în alte părți ale țării. Aici, în Capitală, probabil că reprezintă aproximativ 40%. Până mâine, va fi majoritatea cazurilor și va crește tot timpul. Și, din păcate, da, Omicron produce spitalizări și, din păcate, cel puțin un pacient a murit de la Omicron”, a declarat Boris Johnson, premierul Marii Britanii. 40% din numărul de infectări din Londra pot fi puse pe seama noii tulpini.

„Ceea ce știm acum despre Omicron este că, în primul rând, se răspândește într-un ritm fenomenal, ceva ce noi n-am mai văzut până acum. Se dublează infecțiile la fiecare două-trei zile. Și asta înseamnă că ne confruntăm cu un val mare de infectări. Suntem din nou într-o cursă între vaccin și virus. Ce s-a întâmplat în Marea Britanie este că am atins 770.000 de vaccinări, acesta este cel mai mare într-o singură zi în Anglia până acum”, transmite Sajid Javid, secretar de stat în Ministerul Sănătății al Marii Britanii.

The post Marea Britanie grăbește vaccinarea din cauza creșterii numărului de cazuri de Omicron appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code