Flux-stiri

Marea Britanie țintește către un obiectiv net zero pentru emisiile de carbon, până în 2050

  • Sute de oameni au protestat pe terminalele petroliere din Marea Britanie.
  • Extinction Rebellion au creat haos în centrul Londrei.
  • Guvernul lui Boris Johnson vrea să publice săptămâna viitoare o nouă strategie energetică.

Marea Britanie țintește către un obiectiv net zero pentru emisiile de carbon, până în 2050. Guvernul a transmis că va intensifica producția internă de petrol și gaze după ce a anunțat că va elimina treptat importurile de petrol rusesc

Sute de oameni au protestat pe terminalele petroliere din Marea Britanie față de schimbările climatice. Protestatarii s-au urcat pe stațiile de petrol, în semn de manifest. Ei cer guvernului să înceteze dependența de combustibilii fosili.

Extinction Rebellion au creat haos în centrul Londrei și acum trei ani. Un alt grup, Just Stop Oil, a blocat rafinăriile din jurul Londrei, Birmingham și Southampton.

Protestele britanicilor au apărut în urma scumpirii energiei. Din cauza prețurilor record la gaze, guvernul pregătește noi modalități de-ai mulțumi pe aceștia.

Grupul protestant a spus că intenția lor este să facă guvernuluiui presiuni prin proteste zilnice. Din 9 aprilie, Extinction Rebellion va provoca „un moment de vârf”.

,,Vom fi mai insistenți decât oricând și vom fi imposibil de ignorat”

Vom fi mai insistenți decât oricând și vom fi imposibil de ignorat”, a declarat Andrew Smith, purtătorul de cuvânt al grupului, jurnaliștilor.

Extinction Rebellion își doresc un răspuns urgent din partea guvernelor, cât și o îndepărtare de industriile poluante. Vor să evite cele mai grave scenarii ale încălzirii globale.

Guvernul lui Boris Johnson vrea să publice săptămâna viitoare o nouă strategie energetică. Se așteaptă să își intensifice livrările interne, în efortul de a proteja Marea Britanie de o creștere a prețurilor cauzată de război.

Marea Britanie țintește către un obiectiv net zero pentru emisiile de carbon, până în 2050.

Însă, planurile au fost sub presiune în urma crizei din Ucraina. Guvernul a transmis că va intensifica producția internă de petrol și gaze după ce a anunțat că va elimina treptat importurile de petrol rusesc.

Protestele de vineri au văzut implicarea Just Stop Oil, care se descrie ca o coaliție de grupuri care lucrează împreună pentru a pune capăt explorării, dezvoltării și producției de combustibili fosili.

Luna trecută, un meci de fotbal din prima ligă s-a suspendat câteva minute, după ce un protestatar care purta un tricou cu referințe „Just Stop Oil” s-a legat de un stâlp.

The post Marea Britanie țintește către un obiectiv net zero pentru emisiile de carbon, până în 2050 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code