Flux-stiri

„Masca nu este o restricție”, dar prevederile legale rămân în vigoare

  • Guvernul așteaptă motivarea CCR pe decizia referitoare la purtarea măștii.
  • Nicolae Ciucă: Deciziile CCR se execută. Formal, prevederile legale sunt în vigoare.
  • Ministrul Rafila afirmă că masca de protecție nu este o restricție în sine.

„Masca de protecție nu este o restricție în sine”, dar prevederile legale rămân în vigoare chiar dacă CCR a hotărât că măsura este neconstituțională.

Trebuie să porți în continuare masca de protecție, așa cum a stabilit guvernul, chiar dacă CCR a decis că măsura este neconstituțională. Până la publicarea deciziei Curții și adoptarea unor noi reguli, prevederile legale rămân în vigoare. Ciucă îndeamnă populația să se protejeze de pericolul infectării, care rămâne ridicat. CCR a declarat neconstituțională ordonanța în ansamblul ei pentru că a fost adoptată cu încălcări ale cerințelor de avizare.

Formal, prevederile legale sunt în vigoare. Personal, fac apel la populație pentru a ne proteja în continuare de tot ceea ce înseamnă pericolul acesta al infectării”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că nu se renunţă la utilizarea măştii în spaţii închise, în mijloacele de transport în comun şi în pieţe, iar folosirea măștii de protecție nu este o restricție, ci o măsură de „bun simț”, care s-a dovedit a fi eficientă pentru a limita răspândirea COVID-19.

Legea 55 prevede utilizarea măștii în continuare, în toate spațiile interioare, în mijloacele de transport în comun. Utilizarea măștii nu reprezintă o restricție, în sine, ci reprezintă o măsură care previne transmiterea. 8.27 + 8.46 Dacă contextul legal impune acest lucru, sunt convins că Guvernul României va adopta actele legislative necesare pentru protejarea sănătății publice”, a spus ministrul Sănătății.

Ministrul a mai spus că, în funcție de momentul în care decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial și de situația pandemică, Guvernul va decide dacă mai este sau nu cazul să dea o nouă ordonanță pentru reglementarea măștii de protecție în spații deschise.

The post „Masca nu este o restricție”, dar prevederile legale rămân în vigoare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code