Flux-stiri

Ministrul Cîmpeanu: „Cetățenii ucraineni se pot înscrie în orice moment la facultățile din România”

  • Ministrul Cîmpeanu a anunțat că a semnat un ordin potrivit căruia cetățenii ucraineni și refugiații din Ucraina se pot înscrie în orice moment la facultate din România.
  • Aceștia pot veni să se înscrie la o universitate și fără acte care să ateste nivelul precedent de studii, cu obligația de a aduce, până la finalizarea studiilor academice, diplomele și actele de studii cu care s-au înregistrat în Ucraina.
  • Cetățenii ucraineni înscriși în universitățile românești beneficiază de finanțare de la bugetul de stat pentru anii universitari 2021 – 2022 și 2022 – 2023.

Tinerii din Ucraina se pot înscrie în facultățile din România, în orice moment doresc și chiar fără acte care să ateste nivelul de studiu anterior.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri seară, că a semnat un ordin potrivit căruia cetățenii ucraineni și refugiații din Ucraina se pot înscrie în orice moment la facultate, nu doar înainte de începutul semestrului 2, cum prevede regula.

De asemenea, pentru că sunt foarte multe situații ale unor tineri care doresc să se înscrie la universitate, dar nu au cu ei acte de studii cu care să dovedească nivelul parcurs până acum, Cîmpeanu spune că se pot prezenta, universitățile au dreptul să-i verifice, să le evalueze competențele și să le echivaleze aceste studii, cu obligația că până la finalizarea studiilor academice acești tineri să aducă diplomele și actele de studii cu care „s-au înmatriculat în universitatea din Ucraina”.

În plus, cetățenii ucraineni înscriși în universitățile românești beneficiază de finanțare de la bugetul de stat pentru anii universitari 2021 – 2022 și 2022 – 2023.

Ceilalți refugiați, care nu sunt cetățeni din Ucraina, nu vor beneficia de finanțare de la bugetul de stat, dar vor putea să urmeze în condițiile pe care le-am precizat cursuri universitare în România”, a adăugat Cîmpeanu.

The post Ministrul Cîmpeanu: „Cetățenii ucraineni se pot înscrie în orice moment la facultățile din România” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code