Flux-stiri

NATO își va proteja aliații, dar nu va intra în război

  • Marea Britanie nu va intra în războiul dintre Rusia și Ucraina, potrivit anunțului ferm al premierului Boris Johnson.
  • Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a spus că alianța nord-atlantică nu își va schimba alerta pentru armele nucleare, în pofida amenințărilor ruse.
  • Comentariul lui Stoltenberg vine după ce Putin le-a ordonat generalilor săi să fie pregătiți pentru acțiuni nucleare defensive.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a spus răspicat că UK nu intră în război. NATO nu și-a schimbat starea de alertă a armelor nucleare, iar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat că un război nuclear nu va fi câștigat de nimeni.

Marea Britanie nu va intra în războiul dintre Rusia și Ucraina, este anunțul ferm al premierului Boris Johnson. Așa că Ucraina va primi doar ajutor umanitar. Până acum guvernul britanic a fost criticat pentru că nu s-a alăturat
țărilor din Uniunea Europeană, care îi lasă pe cei care fug din Ucraina să stea pe teritoriul țărilor gazdă o perioadă de trei ani fără a avea aplicație pentru azil.

„Chiar dacă îi sprijinim pe oamenii din Ucraina, trebuie, de asemenea, să ne îngrijim și de protecția britanicilor și valorile noastre. Măsurile pe care le luăm sunt de natură defensivă și au fost esența NATO de mai bine de 70 de ani. Și vreau să fie foarte clar, în acest moment, noi nu vom lupta cu forțele Rusiei din Ucraina”, a spus prim-ministrul Johnson.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a spus că alianța nord-atlantică nu își va schimba alerta pentru armele nucleare, în pofida amenințărilor ruse.

Comentariul lui Stoltenberg vine după ce Putin le-a ordonat generalilor săi să fie pregătiți pentru acțiuni nucleare defensive.

Retorica nucleară, ca și declarația că ei (n.r. – rușii) și-au pus forțele nucleare în alertă este iresponsabilă și hazardată. Vom face tot ce trebuie ca să ne protejăm aliații, dar nu vom întreprinde nimic care să escaladeze tensunile deja existente. De aceea, am menținut același nivel de alertă (n.r. – ca și înaintea începerii războiului) al forțelor noastre nucleare”, a spus secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

The post NATO își va proteja aliații, dar nu va intra în război appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code